Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

LAN kabel wireless maken?

Anoniem
gerben
7 antwoorden
 • In mijn appartement maak ik gebruik van het internet van mijn buurman. Hij heeft simpelweg een kabel naar mijn appartement gelegd en deze plug ik in mijn laptop om internet te krijgen. Nu vroeg ik mijzelf als noob af of ik hier wireless internet van kan maken door er een device aan te koppelen die het internet draadloos maakt. Ik wil namelijk graag met mijn Iphone ook gebruik maken van dit internet en met mijn laptop niet aan een kabel vastzitten. Is er zoiets op de markt en zo ja wat heb ik nodig?
 • Je kan aan deze kabel b.v. een router hangen waardoor je zowel met je iPhone als met de Notebook draadloos kan internetten.
 • Je kan ook een wap (wireless access point) neerzetten.
  Hier plug je de kabel van de buurman in je stelt je beveiliging in en je kan internetten!
 • Het makkelijkst is een router denk ik. Een router heeft een eigen ip adres, je buurman heeft vast ook een router op hetzelfde netwerk en je moet er om denken dat als je een router achter een router hangt deze 2 routers NIET hetzelfde ip mogen hebben.
 • [quote:3bbdfb0144="stee0036"]Het makkelijkst is een router denk ik. Een router heeft een eigen ip adres, je buurman heeft vast ook een router op hetzelfde netwerk en je moet er om denken dat als je een router achter een router hangt deze 2 routers NIET hetzelfde ip mogen hebben.[/quote:3bbdfb0144]
  En dan nog denk je dat een router het makkelijkst is, terwijl je zelf aangeeft dat je met het een en ander rekening moet houden… Een access point is het makkelijkst in dit geval…
 • wat wil je met het netwerk van je buren

  wil je dat de buurman alle bestanden van jouw kan zien of niet

  bij wel zien is een accesspoint voldoende

  bij niet zien moet je een router nemen met draadloze functie
 • [quote:d194118c23="sjouwer"]wat wil je met het netwerk van je buren

  wil je dat de buurman alle bestanden van jouw kan zien of niet

  bij wel zien is een accesspoint voldoende

  bij niet zien moet je een router nemen met draadloze functie[/quote:d194118c23]

  Wat ik met het netwerk wil is niets meer dan internet ontvangen op mijn iphone en laptop. Als je met 'bestanden zien' de bestanden bedoelt in de map 'openbaar' vind ik dat geen probleem. Maar ik neem aan dat met een accespoint mijn buurman niet mijn gehele computer in kan zien?

  Wat is een accespoint op zich? Is het een kastje die je bij iedere media markt kan halen, aansluiten en gaan? Of is het wat ingewikkelder dan dat?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.