Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk klapt eruit na printopdracht naar netwerkprinter

Anoniem
leonardus
2 antwoorden
  • Mensen, rare gang van zaken bij mijn zwager. Heeft goed werkend wireless netwerk met 3 xp sp3 pc's. Een van de pc's is de printerserver. Op de andere pc's is die printer gekoppeld en konden tot gisteren prima printen. Sinds vandaag lukt het hem niet meer om een afdruk te maken naar die netwerkprinter. Heb met logmein gekeken. Machine's zijn zichtbaar en te pingen. Hebben allemaal een vast ip-adres. Bij een printopdracht van een word docu of testprint (op de printer met re-muisknop) print tie prima. Bij een iets grotere opdracht van nog geen 3mb klapt de draadloze verbinding eruit. Geeft aan dat de spooler niet is gestart. Als ik nu met services.msc op de machine boven ga kijken (de printerserver) dan zie ik dat de spoolservice op auto staat en is gestart. Restart hielp niet. Dat heb ik ook beneden gedaan en hielp ook niet. Alles stroomloos laten maken en laten opstarten. Hielp ook niet. Het vreemde is dat hij dat tot gisteren wel normaal deed, ze hadden geen problemen. Ook niet met documenten van meer dan 10 mb!!. Iemand enig idee behalve dan dat de printer opnieuw zou kunnen worden geinstalleerd maar of dat afdoende zal helpen? Ik hoor graag jullie tips. Hartelijk bedankt alvast.
  • je meldt niet of het euvel zich vanaf 1 pc of vanaf alle 3 zich voordoet.
    dat bepaalt de zoekrichting.
    is het vanaf alle drie: dan is verwijderen van de printsoftware op de printservende pc, een herstart en een nieuwe installatie met de nieuwste drivers als eerste geboden. werkt dat niet dan kan het ook nog aan de printer liggen…!
    is het vanaf 1 pc, dan verdient die een nader onderzoek, te beginnen bij verwijderen van de printer, herstart en printer opnieuw aanwijzen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.