Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Siemens SX762 niet meer te voorzien van nieuwe firmware.

continent
5 antwoorden
  • Sinds kort kan ik geen nieuwe firmware meer op mijn modem
    outer zetten.

    Bij "Firmware-update" krijg ik de melding "Omdat het apparaat wordt
    beheerd door centraal onderhoud, wordt de lokale software-update
    niet ondersteund."

    Het meest bizarre is toch wel het volgende. Ik kopieerde net de voornoemde
    tekst en plakte deze in dit bericht en toen kwam er te staan "

  • Ik heb zelf het probleem op kunnen lossen, hier het antwoord.

    Via Putty de volgende waarde gewijzigd;

    V_SWImageMngmt.
  • Hé Continent,

    weet jij misschien waar er meer informatie is de vinden, over de commando's en de parameters die gebruikt kunnen worden in een SSH-sessie in de Siemens SX762?

    Ik kom namelijk niet meer op de webinterface van de SX762 (ook niet na een harde reset), en zou graag willen proberen de firmware en/of de config terug te zetten via putty.

    Alleen is de Siemens-help in de SSH-sessie nogal sumier.

    alvast bedankt,
    AnnA
  • Het enige wat ik heb is een uitdraai van alle commando's.
    Maar daar wordt je in de basis niet vrolijk van, zoveel.

    Maar het is vreemd dat je na een reset niet meer in de GUI kan
    komen, heeft wellicht te maken met je Windows firewall?

    Ik wil graag de lijst geven maar ik kan hier geen file uploaden . . .

    HG CC
  • Nadat ik m'n bericht gepost had kwam ik dezelfde(?) lijst ook tegen:
    http://freeonline.gebruikers.eu/forum/viewthread.php?thread_id=21&getfile=73

    En het heeft niets met m'n firewall te maken, want het heeft eerst wel gewerkt. En ik heb ook nog een andere SX762 en daarvan is de webinterface wel gewoon benaderbaar.
    Ik denk dat het te maken heeft met de laatste firmware update. Volgens het serienummer zou het een ISDN-modem moeten zijn, terwijl ik al maanden aan mijn analoge lijn heb hangen.
    En ik heb het idee dat de resetknop ook niet echt lekker werkt, want na een (factory)-reset zitten alle gebruikers-instellingen er nog gewoon in. Tenminste dat denk ik, want hij houdt gewoon het door mij aangepaste IP. Wat, volgens mij na een reset toch weer op 192.168.2.1 zou moeten staan.

    Ik zal nog wel eens gaan stoeien met SSH en de bovengenoemde lijst

    groet,
    AnnA

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.