Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Geen of beperkte verbindingsmogelijkheden

Anoniem
Ruud de Wit
3 antwoorden
 • Hallo, ik hoop dat ik hier goed zit, want ik heb een groot probleem.

  Sinds afgelopen vrijdagmiddag geeft mijn computer de hele tijd de melding dat ik geen of beperkte verbindingsmogelijkheden heb. Wij hebben thuis één router, waar mijn moeder draadloos op zit en mijn vader en ik gewoon met een rechtstreekse kabel. Mijn moeder en vader hebben geen problemen met hun verbinding (daarom kan ik dit ook typen) maar ik dus wel.

  Ik heb van alles al geprobeerd en zit het hele weekend al te googlen, maar geen een oplossing werkt. Ik heb de router al meerdere keren gereset, ook al een systeemherstel uitgevoerd en zelfs een nieuwe netwerkkaart in de computer gedaan, maar het helpt geen van allen.

  Daarnaast als ik op 'Herstel' druk bij de LAN-verbinding, zegt-ie dat het niet kan worden voltooid, omdat hij het IP-adres niet kan vernieuwen. Ook (en hiervan weet ik niet of dat erg is) staat er niets ingevuld bij standaard gateway, of DNS (?) server. Ook heb ik al verschillende dingen, zoals: ipconfig /renew gedaan etc. etc. Maar, zoals ik al zei. Het werkt allemaal niet. Mijn vader is van plan de computer weg te brengen, maar ik vroeg me toch af of iemand hier het antwoord weet.

  We hebben een router van Realtek (als ik dat goed spel…) en ik heb ook al de nieuwe driver, of iets, gedownload. :] Als je meer info moet, zeg je het maar. + DHCP is gewoon ingeschakeld en ik heb zojuist ook 'ipconfig /flushdns' gedaan en CCleaner op losgelaten en PC opnieuw opgestart - zonder succes.

  Oh, en ik heb ook al een andere kabel geprobeerd, maar ook daar lag het niet aan. Ik dacht, ik meld het even ^_^
 • heb je al geprobeerd of jouw pc het met de kabel van paps het wel doet: m.a.w. is de kabel niet onderwijl beschadigd geworden?
  je weet zeker dat er geen firewall in de weg zit?
  wordt die nieuwe netwerkkaart herkend in configuratiescherm-systeem-hardware-apparaatbeheer (zie je daar een foutmelding dan kloppen de drivers niet voor je nieuwe kaartje en moet je daar eerst naar op zoek via een andere pc).

  en als dat allemaal wel klopt: raar maar waar, het volgende werkt zo vaak in dit soort gevallen, dat je het toch moet proberen.
  zet alle pcs uit, en doe het zelfde met je router en haal die een minuutje van de stroom af.
  zet de router aan, en laat die helemaal opstarten. pas als alle lampjes aangeven dat de router klaar is, zet je de pc aan.
 • Hey! :] Bedankt voor je reactie, maar het probleem is gelukkig al opgelost. Op een ander forum werd voorgesteld dat ik de gegevens van mijn vaders computer moest overnemen (op IP adres na.) en zo vulde ik de standaard gateway in, en nu doet hij het :D.

  Toch bedankt voor je hulp ^_^.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.