Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk werkt niet

Anoniem
rodiep
12 antwoorden
 • Mijn desktop is rechtstreeks op een router verbonden, mijn laptop heeft draadloos toegang tot de router en daarmee met internet.
  Ik heb laptop en desktop alle rechten gegeven om verbinding met elkaar te maken en ik ben ingelogd op beide pc's als beheerder/administrator.

  Als ik volgens de regels een thuisnetwerk wil instellen krijg ik geen verbinding met de pc's over en weer. Ik heb op beide pc's ook de drives en printerdeling ingeschakeld.

  Na heel veel proberen krijg ik opeens wel eens verbiniding maar als ik de laptop een keer opnieuw opstart begint de hele problematiek op nieuw.
  Wie oh wie helpt mij van die ellende af???
 • niet ergens een IP conflict?
 • ik begrijp niet wat je bedoelt. Sorry maar kun je me me (digibeet) helpen???
 • Probeer het eens met op beide computers de firewall uit.
  Bij standaard instellingen zou een ip conflict nooit optreden.
 • Ook dat is helaas niet de oplossing.
  Maar op het eind van de dag zie ik opeens wel een verbinding tot stand gekomen.
  Ra Ra hoe kan dat nou???
  Overigens is dit probleem zomaar ontstaan.

  Wie oh wie helpt mij definitief uit de brand???
 • Router al eens even uitgezet?
 • ja ook dat is niet de oplossing.
  Probleem is dat het eigenlijk heeeeeeeeeeeel lang duurt voor dat de verbinding tot stand komt.
 • Wat duurt er precies heel lang? Welke foutmelding krijg je dan? Welke Windows versies en Service Pack draai je? Wellicht kun je het probleem oplossen, of meer details posten met deze drie onderstaande hyperlinks
  http://www.practicallynetworked.com/sharing/troubleshoot/
  http://support.microsoft.com/kb/325487
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/642065
 • Allereerst dank dat je zoveel aandacht aan mijn probleem besteedt.
  Punt is dat ik telkens als ik mijn draadloos verbonden laptop uitzet en weer aanzet, de netwerkverbinding met mijn desktop verloren is gegaan en dan moet ik alles weer opnieuw instellen of instaleren.
  Dus dan eerst weer op de desktop een nwe netwerkverbinding opzetten met Mshome naam enz, vervolgens doe ik dat ook op de laptop, maar als alle stappen doorlopen zijn komt die verbinding nog steeds niet tot stand.
  En dan het vreemde is dat als ik een paar uur later weer ga kijken hoe het met de netwerkverb gaat is die er opeens wel en kan ik over en weer in de pc's kijken en werken.
  Het ergste is nog, dat als ik een niet werkend netwerk heb ik ook niet met mijn laptop kan printen want die is verbonden met de desktop.

  De foutmelding die ik krijg is: kan geen netwerkverbinding tot stand brengen, waarschijnlijk hebt u niet de vereiste machtigingen enz.
  Of de melding is: Mshome netwerk is niet toegankelijk of iets dergelijks, ook al heb ik die wel gemaakt.

  Ik hoop dat je me kan helpen om uit die probleemn te komen.
 • Vergeten te melden: ik gebruik XP op beide pc's met servicepack 3.
  Tot voor enkele weken deed het netwerk het altijd perfect. Er is geen update geweest, maar na een weekje weg met de laptop onder mijn arm meegenomen is het probleem ontstaan.
 • [quote:96485a4bf1="rodiep"]De foutmelding die ik krijg is: kan geen netwerkverbinding tot stand brengen, waarschijnlijk hebt u niet de vereiste machtigingen enz. Of de melding is: Mshome netwerk is niet toegankelijk of iets dergelijks, ook al heb ik die wel gemaakt. [/quote:96485a4bf1] Noteer voor de volgende keer de exacte foutmeldingen. Wellicht kun je toch nogmaals die Microsoft link Artikel ID: 325487 uit mijn vorig bericht nogmaals checken. Want daarin staan toch Probleemoplossing, waarvan je de resultaten kunt posten.
 • Je schrijft dat je weggeweest bent. Heeft je laptop in die tijd verbinding met een ander netwerk gemaakt ?
  Het zou misschien kunnen dat daar naar gezocht wordt. In principe zou uiteindelijk je eigen netwerk wel gevonden moeten worden, maar misschien toch even checken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.