Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Help: ethernet Kabel aansluiten op Xbox lukt niet!

Anoniem
arjant2
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil met een ethernet kabel via een draadloze router verbinding maken met xbox live. De draadloze router heeft 4 ethernet uitgangen, maar de xbox geeft elke keer aan dat ''disconnected''. Weet iemand mischien waar dit aan ligt of hoe ik wel verbinding kan maken met de xbox, met deze kabel.

  Mvg Pieter Paul

  p.s: De draadloze router is van Linksys
 • beetje laat, maar

  heb je de kabel al geprobeerd op een computer oid? als hij dan ook niet werkt is de kabel kaduuk.

  en heb je de kabel zelf gemaakt (zelf de stekker erop geknepen)? dat gaat namelijk nog wel eens fout. (ik spreek uit ervaring).
  ze schuiven heel vaak net iets verkeerd oid. en je moet de uiteinden WEL strippen.
  klinkt misschien logisch maar ik had een kennis die zei dat het niet nodig was omdat de tang tijdens het knijpen de isolatie al sloopt door de pinnen van de stekker er doorheen te drukken.

  en maak je gebruik van een passieve splitter ergens. daar had ik ook problemen mee. ik had een 1 naar 4 ethernet splittertje bij de formido gehaald. 1 apparaat werkte prima, maar zodra ik me pc en me playstation allebei op internet zetten werd het een chaos en had ik helemaal geen internet meer.
 • [quote:0362673589="timberleek"]beetje laat, maar

  ….. en je moet de uiteinden WEL strippen. .[/quote:0362673589]En dat moet je nou juist niet doen. De klemmetjes zijn er voor gemaakt om door de isolatie heen te drukken. De adertjes zijn veel te dun en daardoor te kwetsbaar om te strippen. Alleen je moet een en ander wel zorgvuldig doen, in één keer goed aanknijpen met de juiste tang.
  Echt lariekoek dat strippen.
 • ik had een set gekocht met de tang en stekkers etc. die had ik eerst zonder strippen geprobeerd. toen kwam ik er niet doorheen. maar het moest dus wel met isolatie eromheen. ach het werkte en strippen lukte wel

  maar toch een leer voor de volgende keer
 • Het beste is sowieso om een kant en klare kabel te kopen.
 • dat kan niet altijd. bijvoorbeeld bij grote afstanden of als je de kabel door kleine gaatjes moet voeren. dan past het stekkertje niet
 • Op deze website is nog wat handige info te vinden over het zelf maken van een netwerk kabel.
  http://www.netwerkproducten.com/extra_info_pages.php/pages_id/14

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.