Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos ip nodig of niet

Anoniem
sdk
7 antwoorden
 • Is er een ip nodig om een wirless netwerk te kunnen zien? Op 1 of andere manier ziet mijn laptop het wireless niet meer (en mijn telefoon wel). In het begin stelde ik het ip steeds handmatig in vd laptop maar dat had ik nu weer op automatisch gezet. Vermoedelijk is de lease voorbij ofzo. Echter ik zou het netwerk toch wel moeten zien in de lijst? Ik zie namelijk 15 andere netwerken wel…
 • Om een uitgezonden SSID te kunnen "zien" is geen IP nodig… sterker nog, IP krijg je pas nadat de router de client heeft "geacepteerd" (MAC / WPA sleutel ed)
  Als je netwerk ogenschijnlijk niet meer in de lucht is, herstart (warme reboot) de router eerst eens. Daarna inloggen en even controleren of SSID broadcast wel op "on" staat. Probeer daarnaast ook even een ander kanaal in te stellen. Mogelijk wordt jouw kanaal op dit moment weggedrukt.
 • [quote:03c9660d39="peterkramer"]Om een uitgezonden SSID te kunnen "zien" is geen IP nodig… sterker nog, IP krijg je pas nadat de router de client heeft "geacepteerd" (MAC / WPA sleutel ed)
  Als je netwerk ogenschijnlijk niet meer in de lucht is, herstart (warme reboot) de router eerst eens. Daarna inloggen en even controleren of SSID broadcast wel op "on" staat. Probeer daarnaast ook even een ander kanaal in te stellen. Mogelijk wordt jouw kanaal op dit moment weggedrukt.[/quote:03c9660d39]
  Hmm ja dat dacht ik al.

  Ik zie hem wel met mn telefoon:S. Kanaal zou ik even niet weten waar dat zit maar ik geloof dat die automatisch gaat (cisco).

  Overigens had ik in het verleden wel een probleem met de encoding want de router wil 128bit of 40bit. Waarbij 128bit te veel is voor mijn telefoon, ik had die naar 40bit key2 verandert maar nu pakt delaptop hem niet meer.

  Nieuwe SSID gemaakt met 128bit en alle andere gedelete en nu zegt de laptop (bij handmatig invoerne) dat 104bit het max is:S. Misschien zit daar ergens de fout.
 • Je hebt bij WPA-PSK ook nog AES en TKIP bij de versleuteling , bij mij werkt de ene wel (TKIP) en de andere niet, effe proberen dus…
 • gelet op het 128 en 40 bit "verhaal" denk ik dat we hier nog over een WEP sleutel praten :-)
  Driver (wlan) bijwerken van de betreffende pc/laptop?
 • Toshiba laptop valt niet echt wat aan te updaten:S.

  Probleem is dat het lijkt alsof mijn telefoon geen 26 cijfers ondersteund en de laptop niet werkt met 40bits en de router niet 2 verschillende SSID met andere codering accepteerd.

  VLAN zou dat een optie zijn:S?
 • - If your product vendor requests 40-bit keys, use the 64-bit key
  - If your product vendor requests 104-bit keys, use the 128-bit key

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.