Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Notebook herkent draadloos netwerk, maar kan geen verbinding

Anoniem
None
11 antwoorden
 • De notebook van een vriend herkent mijn draadloos netwerk, maar kan er geen verbinding mee maken "omdat geen reactie is ontvangen van de draadloze router"
  Mijn netwerk is (met opzet) niet beveiligd. Mijn eigen notebook heeft, voorzover ik me kan herinneren, vanaf het eerste moment meteen verbinding kunnen maken, dus het lijkt erop dat het aan de notebook van vriend ligt.
  Heeft iemand een idee?
 • Nieuwste drivers van de Wireless LAN kaart installeren.
 • Ja, eh ….. is een beetje moeilijk als je geen verbinding met internet kan maken. Als het [b:041126553a]zeker [/b:041126553a]daaraan ligt kan ik misschien een inbelverbinding creëren. Misschien nog andere suggesties?
 • het kan dus zijn dat er een firewall actief is op de notebook van de vriend.
  maar wellicht moet je even extra actie nemen: rechtsklikken op het draadloos icoon, en via het scherm wat er dan komt de verbinding selecteren en opnieuw instellen.
  wat soms ook helpt: geef die notebook een echte herstart binnen het bereik van die router.
 • [quote:1b7edc1b31="Colombe"]Ja, eh ….. is een beetje moeilijk als je geen verbinding met internet kan maken. Als het [b:1b7edc1b31]zeker [/b:1b7edc1b31]daaraan ligt kan ik misschien een inbelverbinding creëren. Misschien nog andere suggesties?[/quote:1b7edc1b31]

  Je kan even proberen of het bedraad wel lukt dmv een netwerkkabel. Ik neem aan dat er een normale netwerkkaart in die laptop zit (zit in zo'n beetje elke notebook). Deze kan je aansluiten op de modem/router.

  Is de verbinding wel eens beveiligd geweest? Staat Mac filtering toevallig nog aan? Je kan ook nog proberen je router op een ander kanaal te zetten.
 • Hartelijk dank voor jullie reacties, maar helaas ben ik nog niet veel verder.
  Ik heb de notebook per ethernet aangesloten: geen probleem alles werkt.
  Firewall uitgezet: geen verbinding.
  Mac-filtering kan ik niet vinden.
  Opnieuw opstarten geeft ook geen soelaas.

  Iemand nog een idee?
 • Gelet op wat er inmiddels staat geschreven, lijkt MAC filters toch de richting waar je moet zoeken. Je zult dus in de router naar deze optie op zoek moeten gaan.
 • Het enige wat ik bij de configuratie van mijn router kan vinden is een MAC-adres en hier staat niets ingevuld. Enig idee waar ik moet zoeken?
 • wellicht handig even door te geven welk type router je hebt…..
 • T'is een Livebox
 • Ik ben eruit!
  De helpdesk van Orange heeft me de simpele oplossing gegeven: om een nieuwe pc/laptop in het netwerk op te nemen, moet je eerst op de wifi-knop achterop de Livebox drukken en dan op de laptop te verbinding tot stand brengen. Simpel, maar je moet het maar weten. (rtfm, denk ik)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.