Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Info over Router

Anoniem
ivo wulms
9 antwoorden
 • Hallo,

  Wij hebben hier een belkin 54g router.
  Maar na een paar jaar werkt die niet meer goed.

  Daarom willen wij een nieuwe kopen.
  Maar ik zou niet weten welk merk , of wat voor type router wij moeten pakken.

  Wij hebben thuis 4 vaste computers staan met kabel en 1 laptop met draadloos internet.
  Ons budget is rond de 50 á 60 euro.
  Ik hoop dat iemand ons verder kan helpen

  Mvg,

  Ivo Wulms
 • Als je naar een computerwinkel gaat ben je voor 40-50 euro klaar. e-tech, Eminent, Linksys of Belkin zijn prima routers. Er kan weinig mis mee gaan, je moet erop letten dat draadloos minimaal 54 mbit per sec is en dat er 4 rj-45 aansluitingen op zitten. Bij bijna alle routers is dat zo trouwens.
 • oke,

  Ik zie ook soms "Type apparaat: Draadloze router" staan.
  en bij de andere weer niet. terwijl die andere evengoed draadloos heeft
  zoals: (gewoon een voorbeeld)

  http://www.4launch.nl/shop/#p-4-productid-062302

  is dit type hierboven een goed type ?

  of is deze beter?

  http://www.4launch.nl/shop/#p-4-productid-067240

  wij hebben namelijk vaak dat er 3 a 4 pc aanstaan met indernet?
  wat is dan de beste keuze dat elke pc snel internet heeft.
  of heeft een router 0 effect op de snelheid, aangezien je ook max …mb/s ziet staan
  (ik snap natuurlijk dat het het meeste aan je internet abbo licht)

  ik heb namelijk niet zoveel verstand van routers etc.
 • Als je niet zo veel verstand hebt van router, hoe weet je zeker dat jullie router stuk is? Een router doet het meestal wel of meestal helemaal niet… Laat ook door een deskundige even naar jullie router kijken.


  Ik zou voor die Netgear gaan.

  Je geeft zelf al een antwoord, een router is alleen maar een doorgeef-luik naar je internet en heeft geen invloed op de snelheid, een router is altijd veel sneller dan je internet. Een router is 100 megabit upload en 100 download. De meeste internet abonnementen zijn een fractie daarvan, ik heb bij ziggo 40 download en 5 upload bijvoorbeeld en dat is een dure per maand. De meeste zijn 20 download.

  Er zijn routers die keurig het verkeer verdelen over de aangesloten computers (Q.O.S.) maar dat is voor bedrijven en lastig in te stellen. Als je snel internet wilt houden met zijn vieren moet niemand gaan downloaden, met name torrents zuigen de hele internet verbinding leeg voor de anderen.
 • De ROUTER is vaak het traagste onderdeel in het netwerk. Iedere goede consumenten ROUTER heeft wel QOS. Linksys ROUTERs (rond 70 euro) hebben deze service. Tevens is per poort handmatig up/down bandbreedte toe te wijzen. Wil je meer van de ROUTER kijk dan voor vervangende Firmware als DD-WRT, Tomato, HyperWRT ect
 • [quote:68cbefcf4a="stee0036"]Als je niet zo veel verstand hebt van router, hoe weet je zeker dat jullie router stuk is? Een router doet het meestal wel of meestal helemaal niet… Laat ook door een deskundige even naar jullie router kijken.


  Ik zou voor die Netgear gaan.

  Je geeft zelf al een antwoord, een router is alleen maar een doorgeef-luik naar je internet en heeft geen invloed op de snelheid, een router is altijd veel sneller dan je internet. Een router is 100 megabit upload en 100 download. De meeste internet abonnementen zijn een fractie daarvan, ik heb bij ziggo 40 download en 5 upload bijvoorbeeld en dat is een dure per maand. De meeste zijn 20 download.

  Er zijn routers die keurig het verkeer verdelen over de aangesloten computers (Q.O.S.) maar dat is voor bedrijven en lastig in te stellen. Als je snel internet wilt houden met zijn vieren moet niemand gaan downloaden, met name torrents zuigen de hele internet verbinding leeg voor de anderen.[/quote:68cbefcf4a]

  nou, zoiezo zijn de poorten kapot. de stekkertjes blijven er niet meer inzetten etc. , daar hebben we gekloot mee.(ze vallen er constant uit) ten 2e werken de lampjes ook niet perfect meer.
  en dat ding is zoiezo al een paar jaar oud (hoeft niet altijd wat te zeggen, dat weet ik)

  maar ik kijk zoiezo nog naar deze router om hem misschien nog aan de praat te krijgen. maar meer info is nooit mis ;)
 • Ok, of een router QOS heeft is absoluut NIET belangrijk als je er alleen maar PC's op aansluit!
  QOS (Quality Of Service) is alleen van belang wanneer je bv VoIP en Data over je router gaat "jagen" . Is hier dus niet aan de orde!

  Maar Als je stekkertjes er constant uitvallen kan dat natuurlijk ook aan de stekkertjes liggen. Zijn de lipjes niet afgebroken waarmee ze normaal vastzitten?

  Dat lampjes niet allemaal even sterk branden hoeft geen probleem te zijn.

  Maar als je een nieuwe wilt kopen zou ik een netgear of een linksys aanschaffen. Ik weet dat hier boze tongen spreken over de linksys, maar heb er alleen maar goede ervaringen mee.
 • Een Linksys WRT54GL met Tomato of DD-WRT erop is een leuke router voor thuis.
 • [quote:00961cdcd7="stee0036"]Je geeft zelf al een antwoord, een router is alleen maar een doorgeef-luik naar je internet en heeft geen invloed op de snelheid, een router is altijd veel sneller dan je internet. Een router is 100 megabit upload en 100 download. De meeste internet abonnementen zijn een fractie daarvan, ik heb bij ziggo 40 download en 5 upload bijvoorbeeld en dat is een dure per maand. De meeste zijn 20 download.[/quote:00961cdcd7]

  Veel consumenten routers zijn vaak niet in staat 100 Mbps te routeren. De WAN poort is dan wel aangeduid als 10/100 Mbit maar dat wil niet zeggen dat de processor ín de router die snelheid ook aankan. De populaire WRT54GL bijvoorbeeld haalt met een beetje geluk 30 Mbps. Met een 40 Mbps downstream abonnement en een WRT54GL is de router opeens de zwakste schakel… Wie zo'n snelle verbinding heeft zal er een bijpassende router moeten aanhangen. :?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.