Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Accounts op Vista PC niet te benaderen in netwerk

Anoniem
None
7 antwoorden
 • In een netwerk één XP-Home PC en één Vista PC. Alle instellingen volgens het (Vista)-boekje, voor zover ik kan nagaan.
  Vanuit de Vista-PC krijg ik wel toegang tot de XP-machine maar omgekeerd niet, wat ik ook heb geprobeerd. Bij netwerklocaties wordt de Vista-PC wel waargenomen, maar bij poging tot toegang krijg ik de mededeling dat ik niet over de juiste machtigingen beschik en moet contact opnemen met de beheerder. Maar dat ben ik dus zelf. Ik heb al meer gehoord van gelijksoortige problemen tussen XP en Vista, maar ik heb (nog) geen oplossing. Ik heb de firewall uitgeschakeld en ook de firewall van de XP-computer. Ik kan nu wel vanuit de XP-comp de Vista computer benaderen, maar het probleem is nu verlegd. Ik kan de mappen 'public' en 'gast' wel benaderen maar de andere accounts niet. De andere accounts heb ik wel ingesteld op 'delen'. Sommige accounts hebben een ww en andere niet. In beide soorten accounts krijg ik geen toegang. Steeds met dezelfde mededeling: [b:c85f3f4556] "………………….account is niet toegankelijk,. U beschikt mogelijk niet over de juiste machtigingen etc……………..".[/b:c85f3f4556]Wat nu?
 • Ik wilde even aangeven lotgenoot te zijn. Ik heb meerdere XP-pc's in het netwerk hangen en wil 2 laptops met Vista in het netwerk hangen.
  Het erin hangen lukt. Vanaf alle locaties zijn alle PCX's laptops te zien. Van een Vista laptop een XP PC benaderen en bij de data komen kan, andersom niet, je ziet het gedeelde gebied, maar je krijgt om machtingsredenen geen toegang tot de data. Inmiddels heb ik al avonden zitten proberen. Een nader zei mij dat je de MAC adressen van de VISTA stations op moest geven in de router. Ik heb dat inmiddels ook gedaan, echter het helpt niets.
  Wie helpt ons verder??
 • Die mac adressen zou niet uit mogen maken. Als de IP instellingen maar goed zijn. Controleer de firewall instellingen eens (zeker als er internet bescherming in de virusscanner aanwezig is …). Verder moeten de rechten goed staan, iha dus geen wachtwoord check. Standaard staat die voor Vista aan (dat is ook het Microsoft advies).
 • [quote:97aa6499cf="Hans.Vosman"]Verder moeten de rechten goed staan, iha dus geen wachtwoord check. [/quote:97aa6499cf] Ik vraag me af of dat wel iets uitmaakt. Als test heb ik op een multiboot PC met onder andere Vista Ultimate in Network and Sharing Center alleen Network discovery en File sharing op On. Met daarop het administrator account met wachtwoord, één beperkte rechten account met wachtwoord, en één beperkte rechten account zonder wachtwoord. Op D: een map gedeeld. Op deze gedeelde map bij Choose people to share with, alle drie accounts toegevoegd. De administrator account Permission level Onwer. En de beperkte rechten accounts Reader.

  Als ik probeer in te loggen vanuit mijn multiboot laptop onder XP Professional via die account zonder wachtwoord, dan verschijnt Z: is niet toegankelijk. Toegang geweigerd. Z: verschijnt dan wel in Networkstations. Probeer ik daarentegen in te loggen via het beperkte rechten account met wachtwoord, dan heb ik wel toegang tot de gedeelde map op de multiboot PC onder Vista. Vanuit mijn hoofd PC onder Ubuntu Linux kom ik er ook niet in via dat account zonder wachtwoord. Via het beperkte rechten account met wachtwoord heb ik ook dan eveneens toegang tot de gedeelde map op de Vista PC.

  Als ik die multiboot PC opstart in Windows 7 RC in de Network and Sharing Center Advanced Sharing settings, Network discovery en File and printing sharing op On. En net zoals in Vista bij Choose people to share with, alle drie accounts toegevoegd. Dan zijn de resultaten hetzelfde als hierboven.

  De enige manier die bij mij werkt om via het netwerk zonder wachtwoord in te loggen op de gedeelde map van Windows 7 RC, is door de multiboot laptop op te starten vanaf Windows 7 RC. Een Windows 7 RC > Windows 7 RC netwerk dus.
 • Ik ben dus niet de enige, maar dat is een schrale troost.
 • [quote:0f21824b23="AdVice"][b:0f21824b23] "………………….account is niet toegankelijk,. U beschikt mogelijk niet over de juiste machtigingen etc……………..".[/b:0f21824b23]Wat nu?[/quote:0f21824b23]Deze informatie is voor mij te vaag. De rest is ook wel handig. Ik zag dat ik ook naar Windows 7 een foutmelding krijg die anders is dan ik tot nog toe niet had gezien. Die sluit beter aan bij de informatie die jolo geeft. Tussen WIndows XP en Vista verwacht ik het Windows 7 probleem niet want dan had ik dat al lang zelf gemerkt, en de vraag ging, zover ik had begrepen over een XP en Vista.
 • Ik heb exact het zelfde probleem gehad. XP-PC en Vista Home Premium laptop.
  Heb me drie slagen in de ronde gezocht naar een oplossing. Machtigingen instellen, werkgroepen opnieuw instellen, accounts gelijk benoemen, niets werkte.
  Vreemd genoeg, uiteindelijk bleek het in mijn anti-virussoftware op de (Vista) laptop te hebben gezeten.
  Ik had in het voortraject de antivirussoftware al 'uit' gezet (disabled, in mijn software 'sleep' genoemd) maar dat leverde niets op.
  Pas nadat ik de software had ge-deïnstalleerd had ik weer toegang tot de gedeelde mappen.
  Na herinstallatie van de anti-virussoftware bleef het gelukkig werken.
  Misschien eens in die richting zoeken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.