Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

WEP/WPA

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Mijn vriendin heeft een Nintendo DS, en sinds we samenwonen ben ik er ook nogal eens mee aan het spelen (ok, net zo vaak als zij. ;) ). Die dingen hebben ook Wifi, waarmee je bijvoorbeeld aanvullingen op spellen kunt downloaden, zoals Professor Layton's game of the week. Da's tof, want verder heb ik alles van Layton al uitgespeeld en deel 2 duurt nog een maand.

  Ik ben dus eens gaan kijken naar de instellingen van die Wifi, maar hij kan geen WPA-versleuteling aan, alleen WEP. Ik ben echter een beetje huiverig om zomaar mijn netwerk van WPA over te zetten naar WEP, da's alsof je een AXA slot van je fiets vervangt door een stuk touw, bij wijze van. Iedere keer over laten schakelen als ik met de DS het internet op wil, lijkt me ook niet echt praktisch, want dat is iedere keer weer zo'n gedoe.

  Heeft iemand praktische tips?
 • De beste (dure) oplossing is het nieuwe model DSi erbij kopen die wel wpa ondersteunt. Kan je ook tegen elkaar spelen/geen ruzie wie er mag gamen. :wink:

  Met de oude ds zou het nog een optie zijn om er een tweede router ernaast te zetten obv WEP. Uiteraard zoveel mogelijk dichttimmeren met mac filtering en desnoods antenne eraf schroeven om het bereik te minimaliseren. Als het enkel om de updates gaat en niet online gamen, kan je hier bovendien na het updaten de stekker uit trekken.
 • Bedankt, maar da's nogal een dure oplossing… Een extra routertje puur en alleen voor de DS, nee dankje.
 • Als je gewoon even je PC's uitzet als je met die gameconsole via WIFI bezig bent
  Hoef je verder geen zorgen te maken 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.