Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Shares op een ander domein openen

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik heb het volgende probleem.

  Op mijn werk beheren we netwerken van andere bedrijven. We verbinden met die bedrijven via vpn(pptp). Een van de bedrijven heeft een windows 2000 server met verschillende shares.
  Als ik probeer vanaf mijn werkstation(die is aangesloten op het domein van mn werk) de map via vpn probeer te openen krijg ik de volgende foutmelding(Ik open de share via "//ip";):

  "'//ipaddres' is niet toegankelijk. U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact met de beheerder van de server op of uw machtiging hebt De opgegeven netwerknaam is niet langer beschikbaar" kan RPC niet vinden

  Ook als ik lokaal op de pc inlog kan ik de share niet openen. Als ik net view ip doe in cmd krijg ik de volgende fout:

  Systeemfout 1726
  kan rpc niet uitvoeren.

  Dit probleem is op alle 4 de beheer pc's die aan ons domein is aangesloten. Maar als ik mijn laptop aan het netwerk aansluit(niet domein) dan kan ik ineens de map wel openen. Als ik lokaal op 1 van de pcs inlog krijg ik dezelfde fout. Als ik kijk naar de ipconfig /all gegevens zijn ze hetzelfde behalve de primary dns suffix is anders. Ik heb geprobeerd deze via gpo in te stellen waarna ze wel identiek waren maar dat hielp niet. Verder heb ik alle virusscanners firewalls enz uitgezet, maar dat had geen effect. Ik heb de instellingen van de netwerkverbindingen vergeleken en ze waren hetzelfde. En ik heb wat gerotsooid met de services, maar ook dat had geen zin. Iemand nog ideeen?
 • Het is natuurlijk het mooiste om een permanente IPSec VPN tunnel op te zetten tussen de verschillende netwerken en trusts aan te leggen tussen de domeinen. Op die manier kun je in domein 1 rechten toekennen aan gebruikers uit domein 2. Ik zou voorstellen om het op deze manier op te zetten.
 • dat zou kunnen, maar even goed zou dit moeten werken. Hij doet het namelijk wel bij shares van andere pcs in dat netwerk. en het werkt op mn laptop. Ook bij andere klanten kan ik alle gedeelde mappen openen =/.
 • De kreet "het zou moeten werken" wil nog niet zeggen dat het ook daadwerkelijk goed gaat werken. Ik zou mijn kostbare tijd eerder besteden aan een goede stabiele oplossing mbv een permanent VPN en trusts tussen de domeinen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.