Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Waar ligt het probleem?

Anoniem
Hans.Vosman
8 antwoorden
 • Hallo beste mensen
  Laatst had ik wegens blikseminslag een stroompiek waardoor de router stuk is gegaan. Deze is inmiddels gemaakt maar op één pc heb ik wel internet en op een andere niet.
  Hier wat screenshots:
  http://img35.imageshack.us/img35/5786/probleem1.jpg
  Het lijkt erop dat hij m'n netwerkkaart pakt. (?)
 • Als ik dit zo zie lijkt het er op de netwerkkaart defect is, of gewoon niet aanwezig. Bij apparaatbeheer zou je namelijk het onderdeel Netwerk Adapters moeten vinden, met daaronder de door de computer gevonden netwerkkaarten.

  Bij het opstarten wordt geen hardware gevonden? En in het Bios is de netwerkkaart ook ingeschakeld? Het is geen draadloze netwerkkaart die je aansluit op de USB?
 • Het viel mij inderdaad ook op dat er geen netwerkkaart bij apparaatbeheer staat daarom vroeg ik het hier even.

  Het is een onboard netwerkkaart en heeft altijd gewoon gewerkt. Voor de rest doet m'n computer niet anders dan anders, alleen kan ik nergens iets over netwerkkaarten vinden en er staat ook geen internetlogotje (al dan niet verbroken) in de taakbalk rechts.


  Zou het kunnen komen door de bliksem? M'n speakerset is namelijk ook een soort van stukgegaan (er zit een brom in) en die zat in dezelfde 'tegen-stroompieken-beveiligde' stekkerdoos..
 • Staat in de bios de onboard netwerkkaart nog wel op enabled?
 • onboard lan = enabled
  onboard lan boot rom = disabled

  klopt dat? lijkt me ook sterk dat dit plots veranderd is..
 • nog even ter toevoeging
  de router was door de stroompiek zegmaar 'opgeblazen'. Zou het kunnen zijn dat er een piek door de netwerkkabel naar de netwerkkaart gegaan is, waardoor hij beschadigd is geraakt?
 • Ja, dat kan, en dan heb je ook nog geluk gehad. De computer had ook kapot kunnen zijn.
 • Niet de hele computer kan stuk gaan door een piek van de internetkabel. En de pc zelf zat in een beveiligd stopcontact..

  Maar ik breng de pc wel even weg (op kosten van de verzekering) om te kijken of er iets gemaakt kan worden, of dat er misschien een losse pci netwerkkaart in moet..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.