Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

adsl router gebruiken voor kabelverbinding

Anoniem
None
6 antwoorden
  • ik heb een kabelverbinding, en wil graag mijn siemens sx553 router gebruiken.
    Het is een ADSL/Isdn router, wat moet ik doen om dit werkend te krijgen?
  • Gaat niet lukken.. Je zult een kabel router moeten aanschaffen.
  • je kunt de sx553 alleen gebruiken als router, je moet dus eerst een kabel modem van de kabel maatschappij aansluiten daar achter kun je dus je sx553 gebruiken als router. Het modem moet dan op een van de wan poorten worden geprikt.
  • sorry, ik was niet helemaal duidelijk, ik heb wel een modem, maar wil na het modem de router aansluiten.
    ik weet niet wat de gevolgen zijn als ik de utp kabel die uit mijn modem komt aansluit op de adsl poort van de router. Kortom snapt de adsl poort dat ie nu kabel moet vertalen.
  • Nee… Maar dat het technisch niet kan, had ik al aangegeven
  • De adsl router kan je niet gebruiken. Wat in sommige gevallen wel kan is om de adsl router te gebruiken als switch (met wlan en evt andere extra's). Daarvoor moet je de DHCP uitschakelen en de adsl router een vast IP adres geven. Ik heb dit zelf bv gedaan met een Zyxel 2602-HW modem dus ik weet waar ik het over heb. Nu is het vaak zo dat juist de kabel providers echte modems leveren waarop maar 1 PC/netwerk apparaat aangesloten kan en mag worden met 1 IP adres. Een switch valt daar helaas niet onder omdat daarop meerdere netwerk apparaten aangesloten kunnen worden en dus ook meerdere IP adressen laat zien. Mocht je nog een gewone router hebben liggen, dan zou je die er wel tussen kunnen plaatsen, alleen dat is dan wel een extra apparaat er bij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.