Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

router, printerserver voor draadloos thuisnetwerk?

Anoniem
Ener Nestraa
3 antwoorden
 • Ik wil graag een netwerk tussen mijn PC en laptop, zodat ik van mijn PC ook toegang heb tot bestanden die op de laptop staan kan werken (en omgekeerd). Misschien komt er ook nog wel een PC of laptop bij, die moet er ook op aangesloten kunnen worden. Op beide/alle apparaten wil ik uiteraard internet hebben. En dan heb ik ook nog een USB-printer die ik vanaf beide apparaten wil kunnen benaderen. En dan zoveel mogelijk draadloos.

  Hoe ga ik dat doen?
  In de woonkamer staat mijn Telfort ADSL modem. Ik dacht dan dáár een 'draadloze' router (met ingebouwd wireless accespoint) op aan te sluiten. In mijn laptop steek ik dan een PCMCIA kaart, en in mijn PC (staat op zolder) een PCI draadloze netwerkadapter. Op de router sluit ik dan ook nog een printerserver aan (als het kan & betaalbaar is draadloos, anders met draad), waaraan mijn USB printer hangt, zodat ik vanaf PC en laptop kan printen. [b:d3fc68d1a6]Klopt dit? Of kan het slimmer, gemakkelijker?[/b:d3fc68d1a6]

  En what about de standaarden (zoals 802.11n, 802.11a, 802.11g, 802.11b, 802.3, 802.3u, 802.3ab)? Wat betekent dat/wat moet ik daar mee/waar moet ik op letten?

  En heeft iemand dan nog tips voor die router en die printerserver, of een mogelijke combi daarvan? Belangrijke vereiste is, naast dat het gewoon moet werken en niet binnen een half jaar kapot moet gaan, dat het goedkoop is :-)

  Dan nog twee andere vragen:

  - Maakt het voor de prestaties van het draadloze gebeuren nog uit dat veel aluminium kozijnen in huis zijn?

  - Hoe houdt ik het netwerk een beetje inbraakveilig? Zit er versleuteling of firewall op dergelijke routers?

  Alvast hartelijk dank voor alle reacties!
 • [quote:4ffde58277="Ener Nestraa"]Op de router sluit ik dan ook nog een printerserver aan (als het kan & betaalbaar is draadloos, anders met draad), waaraan mijn USB printer hangt, zodat ik vanaf PC en laptop kan printen. [/quote:4ffde58277] Dat is mogelijk. Alleen als het om een (oude) (budget) printer gaat, kun je waarschijnlijk beter een (draadloze) netwerk printer/all-in-one aanschaffen. Dit in verband met de aanschafprijs van een Printer Server.
  [quote:4ffde58277="Ener Nestraa"]En what about de standaarden (zoals 802.11n, 802.11a, 802.11g, 802.11b, 802.3, 802.3u, 802.3ab)? [/quote:4ffde58277] De belangrijkste info daarover staat op Wikipedia.
  [quote:4ffde58277="Ener Nestraa"]En heeft iemand dan nog tips voor die router en die printerserver, of een mogelijke combi daarvan? [/quote:4ffde58277] Ik heb nog geen concrete tip voor een bepaald merk/type router. Maar op Tekstenuitleg.net staat er wel info over Router kopen? Tips en aandachtspunten.
  [quote:4ffde58277="Ener Nestraa"]Zit er versleuteling of firewall op dergelijke routers? [/quote:4ffde58277] Info over beveiliging van draadloze routers is onder andere te vinden op Tekstenuitleg.net Een draadloos netwerk beveiligen.
 • Dank, hier kan ik eerst wel mee uit de voeten!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.