Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

LAN Probleem

Anoniem
jolo
6 antwoorden
 • Hallo, ik heb een probleem met mijn netwerk.

  Ik heb 2 PC's, draadloos netwerk, maar de LAN tussen de twee lukt maar niet. Ik heb meerdere malen het "een thuisnetwerk of klein bedrijfsnetwerken instellen" geprobeerd, maar dat lukte niet. Ik kan gewoon niet bij de SareDocs komen (via Netwerklocaties). En ja, ik heb al meerdere gedeelde mappen gemaakt. Het gekke is, op de snelste computer (windows Xp Proffesional sp3) kan ik de andere computer wel zien, maar andersom niet (Windows Xp Home SP1, omdat sp2 de computer laat crashen). Maar ik kan dan weer niet in de gedeelde mappen komen "kan het netwerkpad niet vinden." Ik weet dat ik met een USB stick of iets dergelijks het kan oplossen, maar het gaat eerder om een spelletje (Warcraft 3) dat LAN vereist om samen te spelen (best wel logisch).

  HELP!!!
 • Begin eens met alle firewalls en defender uit te zetten.
  Dan de wireless kaarten uitschakelen.
  Dan "delen"nakijken en via LAN nogmaals wizard draaien.
 • Geprobeerd, maar lukte niet. Wel heb ik nieuwe informatie. Hij zegt dat het thuisnetwerk niet toegankelijk is. Het netwerk heet Thuis (als in een van die voorbeelden. Wel kan ik op andere computers in het netwerk. Kan ik misschien iets doen waardoor hij niet meer geblocked is?
 • "Eenvoudig delen" uitschakelen en op beide pc's gebruikers [b:c1609ed8a0]met[/b:c1609ed8a0] wachtwoord ….
 • En… hoe doe je dat? (sorry, ik ben niet zo verschrikkelijk goed met computers)
  Edit:
  Laat maar, ik heb het al gevonden, ben het nu aan het uitproberen.
 • Bedankt maar… <zucht> Nope, op de trage PC kan je het niet uitschakelen vanwege Windows XP home. Ik heb de rest wel geprobeerd, maar dat lukte ook niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.