Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router verplaatsen

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Ik wil graag mijn router verplaatsen. Ik woon namelijk in een studentenhuis, en de enige telefoonaansluiting zit in een kamer van een (toekomstig) nieuwe bewoner.

  Nu is mij door de wat oudere huisgenoten al verteld dat een verlengde telefoonkabel al is geprobeerd, maar dat hierdoor het signaal erg slecht werd (opzich ook wel te begrijpen). Het probleem is dus: ik moet de router naar de gang verplaatsen en daarmee geen signaalverlies krijgen. We hebben het dan over een meter of 5 tussen de router en de telefoon-aansluiting.

  Een verlengde telefoonkabel is dus volgens mij niet een goede oplossing hiervoor. Heeft iemand hier wel een andere oplossing voor?

  Alvast bedankt!
 • 5 meter telefoonkabel verlengen zou geen enkel probleem moeten zijn. Mischien een slechte kabel of aansluitingen. Is het een losse router of een modem/router? Anders kan je natuurlijk ook van het modem een UTP kabel naar de router trekken. Je kan ook UTP kabel gebruiken van het modem naar de telefoonaansluiting, en daar RJ11 connectors aan vast maken.
 • [quote:411bf6235b="tomvdlee"]5 meter telefoonkabel verlengen zou geen enkel probleem moeten zijn. Mischien een slechte kabel of aansluitingen. Is het een losse router of een modem/router? Anders kan je natuurlijk ook van het modem een UTP kabel naar de router trekken.[/quote:411bf6235b]

  Maar telefoonkabels zijn toch best slecht in het geleiden van informatie, so to speak? Het is een modem/router, vanuit daar gaat er een UTP-kabel naar de switch (die al wel op de gang staat).
 • Ik heb wel eens mijn modem op zolder neergezet. Vanuit de meterkast naar zolder met een telefoondraad was dit meer dan 10 meter. Later heb ik mijn modem in de meterkast geplaatst. Ik merkte nauwelijks verschil. Zorg voor kwalitatief goede kabels. Gebruik anders UTP kabel daar kan je ook een RJ11 connector op maken.
 • Nee, nee geen utp voor het adsl signaal gebruiken. Dit moet gewoon modulaire kabel zijn. En voor de TS, 5 mtr moet geen (is geen) probleem zijn.
 • er zal wel iets mis zijn met het soldeerwerk of aanknijpen van de stekertjes, want 15 meter tussen muur en router mag geen enkel probleem geven.
 • [quote:a979cdb49c="peterkramer"]Nee, nee geen utp voor het adsl signaal gebruiken. Dit moet gewoon modulaire kabel zijn. En voor de TS, 5 mtr moet geen (is geen) probleem zijn.[/quote:a979cdb49c]

  Waarom kan je geen UTP gebruiken voor een ADSL signaal? UTP kabel is toch beter afgeschermd als modulaire kabels? Geeft het storing of verlies van signaal? Kan je wel UTP kabel gebruiken voor een telefoonsignaal?
  Je kan wel verloop stekkertjes en snoertjes kopen van RJ11 naar RJ45.
 • Doordat utp getwiste paren zijn, heeft dat invloed op de impedantie van de kabel. De mate van twists per mtr maakt uit of het cat 3 / 5(e) of 6 betreft. Shielded en foiled heeft (alleen) met bescherming te maken.
  Je zult bij gebruik van utp op het adsl signaal verlies gaan krijgen.
  Liniair draad heeft een lage impedantie en dus minder verliezen.

  Een gewone pstn of isdn telefoon kun je wel over utp doen. De meeste bedrijven hebben dat dan ook (patch kasten), net zo als mij zelf :-)
  Zo gebruik je optimaal de 8 draden van de utp kabel
 • Bestaat er voor de telefoonkabels ook zo'n zelfde catagorie-systeem? Zoja, wat voor catagorie moet je dan hebben voor een meter of 5?
 • Nee, Je hebt voor pstn telefonie en adsl modulaire kabel (zijn die platte kabeltjes) of single pair draad, dit is ronde kabel met twee draadjes met harde kern, maar ook liniair en dus zonder twist.
  De modulaire (platte) kabel is het makkelijkst vanwege het aanknijpen van de rj11 stekkertjes.
  Voor grotere afstanden is de ronde kabel eigenlijk bedoeld (installatie kabel).
 • [quote:d3af532430="peterkramer"]Doordat utp getwiste paren zijn, heeft dat invloed op de impedantie van de kabel. De mate van twists per mtr maakt uit of het cat 3 / 5(e) of 6 betreft. Shielded en foiled heeft (alleen) met bescherming te maken.
  Je zult bij gebruik van utp op het adsl signaal verlies gaan krijgen.
  Liniair draad heeft een lage impedantie en dus minder verliezen.

  Een gewone pstn of isdn telefoon kun je wel over utp doen. De meeste bedrijven hebben dat dan ook (patch kasten), net zo als mij zelf :-)
  Zo gebruik je optimaal de 8 draden van de utp kabel[/quote:d3af532430]

  Dankje voor je uitleg. Heb ik weer wat nuttigs geleerd. Ik heb in de meterkast ook een klein patch paneltje hangen. Hierover wil ik ook mijn telefoon signaal (VOIP) laten gaan naar de netwerkaansluiting in de woonkamer.
 • door de verhoging van de snelheid moest ik op een gegeven moment van de 15 meter telefoonkabel terug naar 2 meter anders had ik en te groot signaal verlies op het adsl signaal en kreeg ik konstant uitvallen van het internet boven

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.