Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Rammelende router? Uitvallende internetverbinding

Anoniem
kluijfhout
8 antwoorden
 • Momenteel ondervind ik redelijk frequent dat de verbinding met het internet uitvalt. Allereerst even mijn netwerkconfiguratie.

  Linksys WAG354G ADSL-ISDN router. Daaraan drie PC's via DHCP. Verder een netwerkschijf en een mediaserver met statisch IP-adres (buiten de DHCP-range). Een tweede router Linksys WRT54GC als access point hangend aan de eerste router. Dus met een CAT 5 verbonden van LAN-poort naar LAN-poort. Gelijke instellingen, alleen uiteraard verschillend kanaal. Op die manier heb ik door het hele huis draadloos internet voor mijn laptop (DHCP) en, o ja, er hangt ook nog draadloos een Wii aan.

  Alles werkt perfect, maar de laatste tijd wordt onder het surfen opeens een pagina niet geladen, "server niet gevonden". Op mijn laptop klik ik dan rechts op het verbindingssymbool onder in de taakbalk en kies herstellen. Binnen een minuut ben ik dan weer online. Op de vaste PC is het lastiger. Dan maak ik o.h.a. verbinding met de router, verbreek de verbinding in het status-scherm (dat aangeeft dat alles in orde is en er verbinding is) en maak opnieuw verbinding. Dan werkt het weer. Opvallend is dat wanneer de internetverbinding er niet is dat het verbreken van de verbinding via het statusscherm van de router niet zoals gebruikelijk resulteert in een disconnect, de verbinding blijft gewoon en het werkt daarna dan ook weer.

  Dit is voor mij nog wel te doen, maar voor mijn huisgenoten gaat dit te ver. Bovendien mag dit ook niet gebeuren lijkt mij. Het wordt ook erger. Een paar keer per uur. Moet ik dit bij mijn provider (XS4all) zoeken of in de router? Iemand een idee?

  THNX.
 • lijkt op de modem / router die aan het begeven is

  je weet niet wie er nog meer via jouw provider verbinding heeft en ook problemen hiermee heeft

  je kan nog eens proberen het modem/ router te resetten, maar vermoedelijk heb je dit al vaker gedaan
 • Eerste gedachte is, teveel tegelijkertijd down/up loaden waardoor de NAT tabel vol loopt (te veel connecties open) en het opgeeft. Controleer dus eerst eens wie wat open heeft staan en stel daar beterkingen op in (max. connecties en maximum bandbreedte gebruik per applicatie/computer.

  nb: zoals je het nu beschrijft lijkt de adsl verbinding niet weg te vallen, maar de LAN verbinding

  Overigens kun je voor wireless roaming effect de wag en wrt een gelijk ssid, netwerksleutel (tevens type beveiliging) en gelijk kanaal geven. (dhcp op de wrt uit, maar dat lijk je al gedaan te hebben)
 • [quote:d431677cc0="sjouwer"]lijkt op de modem / router die aan het begeven is

  je weet niet wie er nog meer via jouw provider verbinding heeft en ook problemen hiermee heeft

  je kan nog eens proberen het modem/ router te resetten, maar vermoedelijk heb je dit al vaker gedaan[/quote:d431677cc0]Dank voor de reactie. Lastig om uit te vinden of het daadwerkelijk om de router gaat. Maar ik ga eens op deze weg verder.
  [quote:d431677cc0="peterkramer"]Eerste gedachte is, teveel tegelijkertijd down/up loaden waardoor de NAT tabel vol loopt (te veel connecties open) en het opgeeft. Controleer dus eerst eens wie wat open heeft staan en stel daar beterkingen op in (max. connecties en maximum bandbreedte gebruik per applicatie/computer.

  nb: zoals je het nu beschrijft lijkt de adsl verbinding niet weg te vallen, maar de LAN verbinding

  Overigens kun je voor wireless roaming effect de wag en wrt een gelijk ssid, netwerksleutel (tevens type beveiliging) en gelijk kanaal geven. (dhcp op de wrt uit, maar dat lijk je al gedaan te hebben)[/quote:d431677cc0]Ook dank voor deze reactie. Ik denk niet dat het met teveel up/down, teveel connecties te maken heeft, want het gebeurt ook wanneer alles uit staat met bijvoorbeeld alleen de laptop in de lucht.

  Aangezien ik nog steeds verbinding met de router kan maken via het IP-nummer in het browserscherm, lijkt mij dat de LAN-verbinding in orde is. Volgens het statusscherm van de router is op het moment van de problemen de ADSL-verbinding goed, dus raadselachtig. Toch een rammelende router?

  Overigens klopt dat verhaal van wireless roaming niet helemaal. De WAG en WRT moeten een gelijke SSID, netwerksleutel etc hebben, maar een verschillend kanaal. Anders heb je twee zenders op dezelfde frequentie in de lucht en dat gaat niet goed werken, tenzij ze zover uit elkaar zitten dat ze elkaar niet dwars zitten. Maar op dat punt heb ik ook geen problemen. En inderdaad op de WRT DHCP uit. Werkt als een draadloze switch / access point en de WAG deelt de adressen uit.

  Ik zat nog te denken aan een probleem met het vinden van de DNS-server, alhoewel dit allemaal goed staat ingesteld. Zou ik kunnen proberen door via IP-adres verbinding te maken i.p.v. via de naam van de site.
 • kijk eens bij hoe de dns binnen je netwerk staat

  de dns server van de computers horen naar de gateway te wijzen (beide het nummer van de modem/ router)

  in het modem route moet het wan gedeelte wijzen naar de dns servers van je provider
 • Vergelijkbaar probleem had ik met mijn Sitecom WL153 router. Vervangen voor D-Link DIR-655 en iedereen is weer blij!
 • Voor roaming juist gelijk kanaal op alle wap's, anders verlies je juist de verbinding (eventjes) als je in een ander zijn bereik komt omdat je client van kanaal moet wisselen. Affin, voor de rest en gelet op je reactie, komt het modem nu als verdachte in de kijkert… Je kunt het nog met latere firmware proberen.
 • [quote:3674c9c3a0="peterkramer"]Voor roaming juist gelijk kanaal op alle wap's, anders verlies je juist de verbinding (eventjes) als je in een ander zijn bereik komt omdat je client van kanaal moet wisselen. Affin, voor de rest en gelet op je reactie, komt het modem nu als verdachte in de kijkert… Je kunt het nog met latere firmware proberen.[/quote:3674c9c3a0]
  Peter, sorry, maar dat klopt echt niet. Vergelijk het met een piraat die op dezelfde frequentie als radio 3 zit uit te zenden. Je kunt niet twee zenders op dezelfde frequentie hebben, dus geen twee access points op hetzelfde kanaal. Roaming gaat uitstekend op twee verschillende kanalen. Mocht er al een dipje ontstaan wanneer van kanaal gewisseld wordt, dan is dit niet te merken.

  Groet,
  Martin

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.