Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Geen toegang tot gedeelde map

Anoniem
andre@home
6 antwoorden
 • Hallo mensen,

  Ik heb een desktopPC met XP Pro en een laptop met XP Home. Op de laptop probeer ik in de defaultshare K$ van de ProPC te komen. Hij logt automatisch in onder <computernaam>\Gast, maar die account bestaat niet op de Pro. Wanneer ik met mijn eigen gebruikersgegevens inlog, gebeurt er niets en krijg ik hetzelfde inlogvenstertje weer te zien op de laptop.

  Overigens is de laptop met XP Home niet bereikbaar voor de Pro, maar voor handmatisch gedeelde mappen op de Pro wel andersom…

  Weet iemand wat hier aan te doen is?
 • Eenvoudig delen uitschakelen en op beide pc's dezelfde user actief gemaakt.
  Home: zoek even voor mogelijke aanpassingen want in Home kun je niet alles als in Pro. Vaak lanmgs geweest het forum biedt wrs een oplossing al.
 • Op beide PC's gebruik ik eenvoudig delen. Wat bedoel je met "dezelfde user actief gemaakt"? Want het is toch niet zo dat je op beide pc's dezelfde gebruikersnaam moet hebben om een map te delen?
 • Als je op de 2e pc geen enkele user hebt met inlog-id en wachtwoord…. dan krijg je die gast-login zaken voor je neus en op mijn pc ook als eenvoudig delen aan stondf zover ik me herinner. Minimaal een user + ww met dezelfde rechten helpt….
 • Dat heb ik dus al. Op de Pro heb ik mijn eigen account met administratorrechten, en op de laptop met Home heb ik dat ook. Helaas krijg ik nog steeds de gastaccount in de inlogvenstertje te zien. Ik kan ook aanmelden met een andere gebruiker, maar als ik dan mijn eigen gegevens invul, kom ik er alsnog niet in.
 • Vergelijk je netwerk instellingen in Windows Home Editie met die van tekst en uitleg Bestanden delen met Windows XP. Check verder op de site van Microsoft artikel 304040 Het delen van bestanden configureren in Windows XP.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.