Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Haat aan USR ontvanger

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hoi mensen,

  Ik hoop dat jullie me kunnen behouden iets te slopen.

  Voor mijn broertje moet ik "even" internet op z´n computer krijgen. We hebben boven geen kabel, maar alleen draadloos, en dat werkt normaal prima. Ik zit er prima op, maar nu hij nog.

  Bij de router die we hebben zat al een usb ontvanger, die we ook wel vaker hebben gebruikt. Nu moet ik hem alleen weer installeren, en ik ontwikkel nu een haat tegen dat ding.

  Het installeren was niet echt een probleem, maar daarna brak de hel los. [b:d593c6f73e]elke keer[/b:d593c6f73e] als je klikt heb je 1,5 sec. de tijd om iets te doen, daarna is hij alleen nog maar zichtbaar als icoontje in de taakbalk. Bij het rechtertmuisknopmenu staat dan wel HIDE en SHOW grijs, dus dat betekent dat hij wel open staat. Je ziet alleen niks, dus open je de utility nog n keer, en weer hetzelfde. Dus: het ding is waardeloos…

  De driver is de originele van de US Robotics site. Het OS is WinVista SP2. Ik weet dat die niet bij ondersteuning staat, maar hij heeft het altijd gedaan… Als er een andere driver is (eentje die bijv. niet zijn eigen programmatje opdringt, maar gewoon windows gebruikt waar het voor bedoelt is…) hoor ik het erg graag.

  [i:d593c6f73e]Typenummer[/i:d593c6f73e] USR5422

  Bij voorbaat dank, en nog een fijne zondag!

  Dinges
 • Je haalt driver en wireless software programma door elkaar. Dat zijn twee verschillende dingen. Zet het progamma van de usr uit en gebruik windows zero config.
  uitvoeren (type) msconfig, tapblad opstarten en vinkje weghalen voor de usr wireless config tool. Toepassen en pc herstarten. Daarna met het windows tooltje instellen.
 • [quote:3c5d9bbd9e="peterkramer"]Je haalt driver en wireless software programma door elkaar. Dat zijn twee verschillende dingen. Zet het progamma van de usr uit en gebruik windows zero config.
  uitvoeren (type) msconfig, tapblad opstarten en vinkje weghalen voor de usr wireless config tool. Toepassen en pc herstarten. Daarna met het windows tooltje instellen.[/quote:3c5d9bbd9e]
  Sorry voor het door elkaar halen. In alle gevallen bedoelde ik idd de utility. Wat jij zegt kan alleen niet, omdat de driver alleen voor de utility werkt en niet voor de zero tool in windows. Vanuit daar herkent hij m niet. Ik zal het nog wel n paar keer proberen, maar ik kan me herinneren dat juist dát niet mogelijk was…

  Iig bedankt voor de snelle reactie! :wink:
 • vraagje: heb je bij het installeren van de usb-ontvanger er wel voor gezorgd dat je de stick pas in de pc mag pluggen als de software je daar toestemming voor geeft??
  zo niet: ga via configuratiescherm nar programma´s en deïnstalleer de usbontvangersoftware.
  herstart je pc, instelleer de software opnieuw en steek de ontvanger pas in als dat mag!
 • Voor de installatie zat hij er al in :oops:, maar toen deed hij het niet met de standaard drivers.
  Toen heb ik de stick eruit gehaald, de software ge"installeerd, en die gaf aan wanneer de stick er weer in moest. Toen heb ik hem er weer ingedaan…
 • om zeker te zijn: toch nog maar eens stick eruit, die software zoals gezegd deïnstalleren, pc herstarten en software opnieuw erop en daarna de stick erin.
 • Ik zal het eens even gaan proberen. Bedankt! :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.