Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos netwerkverbinding maken via acces point (client)

Anoniem
bredevoort
6 antwoorden
 • Ik zal eerst even mijn situatie uitleggen: Beneden staat een computer die via een router van linksys een draadloos netwerk verzend. Nu heb ik op zolder ook een computer waarmee ik via een usb adapter verbinding maak. Alleen is deze verbinding zeer slecht, en valt vaak weg.

  Nu heb ik thuis nog een D-link Dwl-900Ap+ Acces point staan.

  Daarop is mijn vraag, is het mogelijk om via dit acces point verbinding te maken op het draadloze netwerk.

  Ik heb al wat rond gekeken, en volgens mij moet het dan als Client ingesteld worden maar hoe doe ik dat? En anders is misschien een brug maken een idee? en hoe doe ik dat dan?

  Heb overal al op gegoogeld maar kom er helaas niet uit.
  Alvast bedankt voor de hulp!
 • Ik heb de manual niet zelf doorgelezen, maar als het kan, zou het hier in moeten staan. Vergeet alleen niet dat je het bereik niet perse vergroot en zeker niet als de afstand gelijk blijft.
  ftp://ftp.dlink.com/Wireless/DWL900AP+/QIGs/dwl900AP+_QIG_220.pdf
 • Nou deze handleiding had ik al gevonden alleen staat er niet in hoe het ingesteld moet worden.

  Maar als ik met een laptop van iemand anders op dezelfde plek zit is er niets aan de hand, en is er genoeg bereik en een stabiele verbinding.
 • Wellicht is die usb stick dan het probleem?
 • Ja idd dat verwacht ik dus ook.

  Daarom kwam nu mijn vraag omdat ik nog D-link Dwl-900Ap+ Acces point thuis had staan. Of het mogelijk om via dit acces point verbinding te maken op het draadloze netwerk. En heb ergens gelezen dat het via de client mode moet? Maar hoe en wat was mijn vraag.

  Overigens bedankt voor de snelle reactie!
 • Je wilt dus dat AP gebruiken als "wifi-kaart" voor de pc? Geen idee of het kan, eigenlijk wel benieuwd. Een pci wifi-kaartje heb je overigens al voor 15 euro, dus haal je niet al te veel werk op de hals.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.