Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerkprinter installeren?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe printer gekocht (die ik overigens tot nu toe nog niet heb) en zou deze als netwerkprinter willen installeren.
  Mijn PC is met draad verbonden met de Linksys WAG160N en daar zit ook nog een laptop draadloos op. Beide werken met XP.
  Hoe ga ik het best te werk om die printer te installeren?
  Via het menu van die gateway kan ik ervoor kiezen om een nieuw apparaat aan het netwerk toe te voegen, of begin ik misschien toch best eerst met het installeren van de printersoftware en dan kiezen voor netwerkprinter?
 • Het handigste is om eerst de handleiding te lezen als de printer binnen komt. Volg die werkwijze en kom pas met aanvullende vragen als je er niet uit komt…
  Succes!
 • Is gelukt zonder noemenswaardige problemen door eerst te starten met installeren printersoftware.
  Opnemen in netwerk lukte eerst niet maar moest dan MAC-adres ingeven want gebruik MAC-filtering (en niet zo vertrouwd met netwerken dus eventjes gezocht…).
 • …wel problemen dus…!
  In het menu van LinkSys staat de printer opgenomen in het netwerk, printer heeft IP en MAC-adres en alles ziet er goed uit, toch kan er niet geprint worden, er verschijnt de melding dat de printer off line is en er geen communicatie ermee tot stand kan worden gebracht.
  Off line werken staat niet aangevinkt bij de printer.
  Met de installatie-CD heb ik nog eens de netwerkinstellingen overlopen en op zeker moment wordt gemeld dat er een communicatieprobleem is en of er geen poorten geblokkeerd staan.
  In mijn router-menu heb ik dan de bewuste poort (UDP 427) vrijgegeven, echter zonder resultaat.
  Dien ik het bij de firewall te zoeken of zo?

  En nog een tweede vraag: als die printer opgenomen is in het netwerk, dien ik dan eigenlijk wel nog andere PC's die op het netwerk zitten te laten een draadloze communicatie opbouwen met die printer (wel printersoftware installeren), gaat dit niet vanzelf omdat de printer eigenlijk aangesloten is op de router en zo opgenomen is in het netwerk of mis ik iets?
  (heb geen kennis/ervaring met netwerken)
 • Om te beginnen zou je kunnen melden om welk merk/type netwerkprinter het gaat. Heb je intussen alle instructies van de meegeleverde handleiding al opgevolgd? En heb je al gecheckt op de support website van de printerfabrikant?
 • Bedankt voor je antwoord, maar ondertussen werkt alles zoals het hoort.
  Mijn dochters laptop kon plots ook niet meer op Internet waarna ik de router opnieuw heb opgestart door de stekker uit het stopcontact te trekken. Daarna werd deze automatisch weer verbonden, mijn PC zag ook die printer weer en na nog eens de netwerkinstellingen voor die printer op mijn dochters laptop te overlopen ging deze daarop ook.
  Volgens mij is gewoon draadloos uitgevallen, en ik blijk niet de enige te zijn:
  http://forums.linksysbycisco.com/linksys/board/message?board.id=DSL&message.id=9418&query.id=161481#M9418
 • [quote:55ebf46f23="patrickda"] waarna ik de router opnieuw heb opgestart door de stekker uit het stopcontact te trekken. [/quote:55ebf46f23] Dat zou inderdaad sommige router gerelateerde problemen kunnen oplossen. Ik had onlangs met mijn Linksys WRT160N V2 dat ik geen internetverbinding meer had, terwijl het WAN lampje van mijn glasvezelmodem nog gewoon brandde. Deze was eveneens weer terug na de voedingsadapter van de router even uit het stopcontact was geweest. Maar ook met een Draytek Vigor2200E kon ik een jaar of vijf geleden, op die manier een router probleem ermee oplossen.

  Dus dat kan wel een oplossing zijn, zolang deze handeling maar niet al te regelmatig hoeft worden uitgevoerd. Want een router is er voor gemaakt om 24 uur per dag te kunnen werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.