Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Windows 7 ziet andere netwerkgebruikers niet.

Anoniem
HvD
6 antwoorden
 • Ik heb een thuisnetwerk via een WLAN-modem/router, waarop 2 PC's en een laptop. Printer op een van de PC's was altijd bereikbaar voor andere PC en Laptop.
  Laptop vervangen door nieuwe, waarop Win7 64-bits. Op de netwerkpagina worden de andere PC's niet gezien en dus wordt ook de netwerkprinter niet gevonden.
  Heb iets gelezen waarin beweerd werd dat Win7 alleen contact maakt met andere PC's als daarop ook Win7 staat.
  Klopt dat?
  En moet ik dus een ander netwerk opzetten, en hoe?
 • [quote:84fe1de267="HvD"]Heb iets gelezen waarin beweerd werd dat Win7 alleen contact maakt met andere PC's als daarop ook Win7 staat. Klopt dat? [/quote:84fe1de267] Waar had je dat gelezen? Het klopt overigens niet. Windows 7 kan zowel in een netwerk met alle Windows versies en Linux. Dat gaat via het TCP/IP protocol.

  Check of je iets bruikbaars kunt halen uit deze Windows 7: Understanding Network Administration and Configuration.
 • Waar ik dat gelezen had:
  - Computer Totaal #11, pag.11, tip61: eerste drie regels
  - Chip#11, pag. 92, 3e kolom, Bruikbare Functies: 7e regel.
  Heb ik dus verkeerd geïnterpreteerd?

  Dat artikel waarnaar je veerwees is interessant. Ga zodra ik tijd heb er wat aan doen. Laat het dan weten.
 • [quote:2812a37dc7="HvD"]Computer Totaal #11, pag.11, tip61: eerste drie regels
  Chip#11, pag. 92, 3e kolom, Bruikbare Functies: 7e regel.[/quote:2812a37dc7] Hm, Chip nr 11 heb ik niet. Verder ben ik wel geabonneerd op de computer!totaal. Maar zo te zien is het oktober exemplaar nummer 10. En is het november exemplaar nr 12. Er is blijkbaar geen nr 11. Op bladzijde 11 staat trouwens de inhoud van het blad.
 • Ik heb hier toch echt een # 11, oktober november, van Computer Totaal liggen, met de titel "77 Tips voor Windows7". :)
  Maakt verder niet uit. Ik ga ermee aan de slag.
 • [quote:c915c5fbed="HvD"]Ik heb hier toch echt een # 11, oktober november, van Computer Totaal liggen, met de titel "77 Tips voor Windows7".[/quote:c915c5fbed] Ik heb 'm inmiddels al terug gevonden. Had 'm even over het hoofd gezien in de stapel computerbladen, waarin deze lag.

  Het gaat in die tip 61 over thuisgroepen en Windows 7. Thuisgroepen zijn dan wel alleen te gebruiken voor Windows 7. Maar bestanden kun je steeds delen met oudere Windows versies. Check bijvoorbeeld op de site van How-To Geek deze Share Files and Printers between Windows 7 and XP

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.