Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk hidden share wordt niet gevonden

Anoniem
perloc
8 antwoorden
 • Ik probeer volgens het "boekje" een hidden share op te zetten.
  Het boekje is: HTTP://WWW.PRACTICALLYNETWORKED.COM/SHARING/XP/FILESHARING.HTM
  Ik heb twee computers: de "server" en de "local"
  Ik wil op de local een folder delen op de server, maar die moet in "hidden mode" staan en bovendien ge-mapped op de local.
  Op de server heb ik folder E:\Est in share mode gezet met behulp van "sharing and security" en de folder EST is met een $ afgesloten.
  Op de local geef ik via \My computer\tools\Map network drive in het vakje "folder" de naam EST$ aan. De drive zelf is al aangemerkt als zijnde Y:
  Zogauw als ik na invullen in folder EST$ de toets "finish"indruk krijg ik twee vensters: de een vertelt "Attempting to connect EST$" en de ander vertelt (met een rood kruis) "The network path EST$ could not be found."
  Wat is er mis?

  Maar nu komt het!
  Als ik een MS-DOS venster open en intype: "net use y: \\peter\est$" en de Return hit wordt dat gehonoreerd: ik zie in de folder tree van Wíndows Explorer: EST$ on 'peter' (Y:). ('peter' is de computer naam van de server) Dat mag helemaal niet, want die zou hidden moeten zijn!
  MVG perloc

  Edit: in beide firewalls is "File and printersharing" allemaal in 'permit' gezet.
 • als je dat effect krijgt op een andere pc dan de local, is er reden voor ongerustheid, maar als je dat controleert op een toegelaten share (i.c. jouw local) moet je hem toch juist zien?
 • Ik begrijp niet helemaal je antwoord. Het is de bedoeling dat de shared folder in hidden mode staat. Daartoe dient die $ achter de foldernaam (of HD letter als je de hele HD in share mode wilt hebben).
  Dus op de local computer zou je die folder helemaal niet kunnen zien, maar wel aanspreken als je de foldernaam weet. Ja toch? Ik heb er (nog) geen ervaring mee.

  Het gaat om het volgende. Grote kans dat ik binnenkort een programma verkoop aan het ziekenhuis alhier welk in een netwerk moet werken. Het is een patientenregistratie programma bedoelt om statistiek mee te plegen. De databases komen dus op de server te staan, maar mogen alleen toegankelijk zijn voor de gebruikers van dit programma. Daarom moeten ze in hidden mode staan. Best mogelijk dat ze in een ingewikkelder manier beveiligd zijn met een password. Dat weet ik nog niet en moet ik bespreken met de netwerk beheerder. Maar ik wil me wat indekken en ervaring opdoen.
  perloc
 • Ik hoop niet dat het woordje "verkoop" in mijn vorige bericht jullie schichtig heeft gemaakt om me verder te helpen.
  Ik doe helemaal geen commerciële dingen en dit is een vraag uit het ziekenhuis om dat programma, waar ik vele jaren aan heb gewerkt, voor een relatief prikje aan het ziekenhuis te verkopen. Ik zal er zeker niet rijk van worden. Als ik de werkelijke prijs zou moeten vragen zou die 10 keer of meer zo hoog moeten zijn. Op zijn minst! Dus het is > 90% ontwikkelingshulp, zoals zoveel gewild en ook vaak ongewild (laatst 2 laptops gestolen!) de deur uitgaat.
  Kijk, voor niets weggeven maak het de bevolking, en ook het ziekenhuis te gemakkelijk. Ik ben van mening dat ook arme mensen -tenzij ze absoluut niets hebben- voor goederen en diensten iets moeten betalen. Ik kan hier nog heel wat aan toevoegen maar laat het hierbij.
  MVG perloc
 • Als je een hidden share wil maken doe je eigenlijk niets anders als met een gewone share, met dat verschil dat de sharenaam moet eindigen met een $ (dus niet de naam van de map zelf). De share kun je, net als een gewone share, benaderen op \\server\sharenaam.
 • Ziekenhuis…. dan zou je toch rechten aan die verborgen share kunnen toevoegen. Alleen die personen die erop mogen, andere zouden dus met de kennis van de verborgen share zonder ww er dan iet op kunnen?
 • Inmiddels ben ik na veel experimeteren erachter gekomen hoe dat precies werkt. En het gaat. Anderen, die niet van deze share gebruik mogen maken en niet de share-naam weten zullen het bestaan niet vermoeden want de share is niet zichtbaar op hun computer. Het enige is dat ze erachter komen via een computer die wel is aangesloten hoe de share-naam luidt door gewoon even de WE-tree te bekijken.
  Inderdaad, andre@home zou ik rechten aan deze share kunnen toevoegen. Maar ik moet de share pogrammatisch aanspreken en ik weet niet of me dat wel lukt, of ik dat programmatisch kan inpassen. Daar moet ik nog ervaring mee opdoen. De hidden share zonder rechten kan ik zondermeer gebruiken. Dat werkt.
  Dank voor de hulp
  perloc
 • zei ik toch al: op een toegelaten share (i.c. jouw local) moet je hem toch juist zien? :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.