Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Printerinstallatie tussen 64 bit en 32 bit win versies

Anoniem
Vieze Man
5 antwoorden
  • Op mijn PC staat win 7 home Premium 64bit NL. Op mijn laptop staat Vista Ultimate 32bit NL. Ik kan zowel vanaf de PC de laptop benaderen en ook vanaf de laptop de PC benaderen. Ik heb op de PC mijn Canon Pixma 14600 printer geïnstalleerd met 64bit software. Nu wil ik vanaf de laptop ook deze printer installeren en de printer wordt netjes getoond als geïnstalleerde (netwerk) printer. Op het moment dat ik de printer wil installeren(zoekt .inf bestand) krijg ik de mededeling verkeerde printsoftware. Hoe krijg ik voor elkaar dat de printer ook onder de 32bits versie van Vista wordt geïnstalleerd? Ik heb al 32 bits software geprobeerd maar dit geeft dezelfde foutmelding. Hoe los ik dit op?
  • Je installeerd de printer eerst lokaal met de juiste software, op de laptop (dus usb verbinding) als dat werkt koppel je 'm weer los en plaatst deze weer terug aan de pc. Op de laptop en via eigenschappen van de printer, wijzig je via poort instellingen, het pad naar tcp/ip met juiste computernaan en sharenaam van de printer
  • Hoi Peter,

    Bedankt dat je de moeite nam om mijn vraag te beantwoorden. Ik zal het binnenkort gaan uitproberen.
  • Ik neem aan dat je de printer gedeeld hebt op de PC waar hij op aangesloten is? Je kan als je de eigenschappen van deze gedeelde printer neemt, op het tabblad 'delen' additionele drivers installeren. Installeer hier ook de 32 bits drivers en je 32 bits netwerkclients kunnen een verbinding maken met deze printer.
  • Hoi Leo,

    Dit heb ik gedaan, maar ik krijg dan de foutmelding verkeerde printersoftware als ik de 32 bits versie van de printer software wil installeren. Als ik x86 aanvink, dan moet ik een printerstuurprogramma opgeven. Als ik verwijs naar een 32 bits stuurprogramma op de meegeleverde cd-rom van Canon komt de foutmelding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.