Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Windows2008 server, synchronization desktop blokkeren?

Anoniem
thor2002
1 antwoord
 • Het heeft even geduurd, maar nu eindelijk een nette windows 2008 server staan die rustig opgebouwd kan worden! Alleen lopen we nu al tegen de eerste vraag aan: het bureaublad van gebruikers moet beveiligd worden.
  Wat we willen:
  gebruiker mag inloggen en diverse programma's draaien, zoals Word, etc. Wijzigingen in uiterlijk bureaublad (achtergrond) worden geblokkeerd (niet meer te vinden als de gebruiker met de rechter muisknop op bureaublad drukt).
  gebruiker mag wel proberen iets op bureaublad op te slaan, maar dit zou direct geblokkeerd moeten worden (foutmelding of iets dergelijks?)
  bij afmelden moet het bureaublad niet bewaard worden. Ook bij synchroniseren moet het bureaublad op de server uniek blijven.

  De reden hiervoor is een gebruiker die een algemeen profiel gebruikte om een bestand van 860Gb te bewaren…Wat vervolgens op diverse plekken begon op te duiken, omdat het een algemeen profiel was…Dat willen we in het vervolg voorkomen.

  Een mandatory profile hebben we al eens geprobeerd. Helaas is dat een link systeem, want daarmee verspeel je de mogelijkheid (zo bleek) om gebruikers tijdelijk meer rechten te geven (en dus kan je de gebruiker nooit meer iets laten installeren om vervolgens met afgenomen rechten door te werken).

  Wellicht dat ik het dan maar in de grootte van het bureaublad moet zoeken???

  T.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.