Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Poortforwarding KPN experia Thomson TG787 SIP

Anoniem
paardengek
1 antwoord
 • Goedenavond,

  Een maand geleden ben ik bij een kennis van mij geweest, die zijn IP bewakingscamera's via internet wil bekijken.
  Dat heeft gewerkt, totdat zijn oudere speedtouch modem defect raakte.
  Hij heeft als vervanger een KPN experiabox Thomson TG787 SIP gekregen. Dus ik aan de gang om de poort ( 7400 TCP ) te forwarden. Dus de poort benoemen naar een spel / applicatie. Tot nu toe gaat het goed. ( geen trigger poort ingevuld, alleen de inkomende en de uitgaande poort benoemd )
  Daarna het spel / applicatie proberen te koppelen aan het IP nummer / mac adres van het bewakingssysteem ( is een hardeschijf recorder ). Wat verbaast mij ? Geen lokale IP nummers te zien in het LAN netwerk. Terwijl alle op het lokale netwerk aanwezige apparatuur wel internet hebben. Alle instellingen van de lokale netwerkapparatuur staan goed. ( Alle in de 192.168.1.. reeks, gateway: 192.168.1.254, DNS 192.168.1.254 en 195.121.1.34 ( KPN ).
  Lokaal is de bewakingsapparatuur wel te bedienen c.q. te bekijken. Verder lokaal bevindt zich nog 2 computers en een dreambox via dhcp. Allen hebben vlekkeloos internet.
  Bewakingsapparatuur is vast op IP nummer ingesteld d.m.v. laptop en crossover UTP kabel. En dus daarna via straight UTP kabel toegevoegd aan het lokale netwerk.

  Is dit nu een bug van deze ADSL modem/ router ?
  Of moet ik het modem resetten en dan opnieuw instellen ?

  Met vriendelijke groet, paardengek

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.