Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Oplossing voor onstabiel wifi?

Anoniem
Leo S
6 antwoorden
 • Ons draadloos netwerk met draft N access point (DLINK DAP-1353) is enorm onstabiel.

  Het voorziet een laptop of 3, een nintendo wii en een mediaplayer van internet. De ene met een N1 express card, de andere met onboard G of N, van alle merken en soorten wel iets dus. Op mixed mode (G + N) zijn we meestal de verbinding om de paar minuten voor een paar seconden kwijt.

  Snelheid is niet zozeer het probleem, maar hoe kunnen we zorgen dat iedere computer een stabiele draadloze verbinding krijgt? Een bedraad netwerk is trouwens geen optie.
  We dachten aan 2 access points waardoor er altijd een backup verbinding beschikbaar is. Maar voor zover ik lees op internet werkt het zo simpel allemaal niet…?
  Problemen met verschillende merken, verschillende standaarden, verschil tussen access point / bridge / repeater / wds / rangebooster / ptp…?? :roll: Het is me allemaal niet helemaal duidelijk.

  Wat hebben we nodig voor een stabiele draadloze verbinding?

  Dank!
 • Alvorens geld te gaan uitgeven zou ik eerst wat proberen, bijv. een vast IP-adres voor alle apparaten. V.w.b. de PC's loopt dat via de TC/IP-instellingen van de netwerkkaarten. V.w.b de andere apparaten loopt dat (denk ik) via (de software of firmware van) die apparaten. Wellicht kunnen (ervarings-)deskundigen meer vertellen.
 • [quote:26672cc6e8="juul"]Wat hebben we nodig voor een stabiele draadloze verbinding? [/quote:26672cc6e8] Wellicht zou je er ook nog bij kunnen vermelden, hoeveel afstand er overbrugd moet worden? Of er betonnen muren/plafonds tussen zitten. Check alvast deze hyperlink Troubleshooting Wireless Network Connections.
 • Een onstabiele verbinding wordt veelal door de buren veroorzaakt. Zo weet ik van me broer dat die altijd het netwerk van de buren stoort (muhaha, wie heeft die router ingesteld 8))

  Met de tool netstumbler, http://www.netstumbler.com/downloads/, kan je kijken op welk kanaal jij uitzend en op welke de omringende netwerken. In een ideale situatie zitten netwerken 2 kanalen van elkaar. Wanneer dit niet mogelijk is zou ik in de buurt gaan zitten van een netwerk dat wat verder weg zit.

  Succes!
 • Bedankt! Kanaal stond idd op zelfde als dat van de buren op 1. Tot nu toe na een uur verbinding nog niet weggevallen! Als het zo simpel was… :D

  Muren en afstanden spelen ook wel een rol, denk hiervoor een extra access point aan te schaffen. Vooral omdat we een netbook de hele dag het huis rondsleuren om de camerabeelden van de inkom van onze winkel te kunnen zien. Kan dit dat het netbook verandert van access point zonder verbinding te verliezen? De software moet namelijk herstart worden als de verbinding verbroken werd.
 • Je kan je netwerk verlengen met een zogenaamde extender.. Je verbreekt dat geen verbinding.. maar wisselt van accesspoint/extender.. dus het zou goed moeten gaan. Bij ons op school verloor ik ook nooit verbinding als ik door de school liep.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.