Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Toegang tot externe webcam verkrijgen

Anoniem
andre@home
5 antwoorden
 • Hallo mensen,

  Ik heb een desktopcomputer met XP Professional en een XP Home laptop met ingebouwde webcam. Is het mogelijk om de webcam van de laptop te bekijken op de desktopPC? Ik kan me voorstellen dat je net als een map of een printer kunt delen en beschikbaar kunt maken op je netwerk. Helaas is de optie hiervoor op de laptop niet aanwezig. Is mijn idee mogelijk?

  MVG,
  Koen
 • Met oa Logmein kun je de laptop overnemen…. (zie Logmein.com de free versie)
  Of je kunt de webcambeeld en uploaden, effe zoeken, is wel eens langs geweest.
 • LogMeIn ben ik mee bekend, dit gebruik ik vaak. Overigens niet op de laptop. Volgens mij heeft LogMeIn deze functionaliteit niet…

  Mijn doel is eigenlijk het bereiken van de webcam, net als het printen op een netwerkprinter, of het openen van een gedeelde map. Is het mogelijk de webcam te delen en beschikbaar te maken voor andere computers in het netwerk?
 • Dus als je LogMeIn gebruikt krijg je de desktop van de Webcam op je eigen scherm… en dat wil je toch…?
  Anders moet je naar een IP-webcam toe en daar remote op inloggen en de beelden bekijken, maar die cameras zijn een stuk duurder. Staat me toch bij dat er voor een gewone webcam ook wel eens suggesties hier gedaan zijn; gebruik de search of googel eens.
 • Tsja… Het is gebruikelijk dat ik mijn vraag hier stel als ik er op Google niet uit kom. Dus misschien is een reactie als "Google maar" niet helemaal gewenst. Mijn doel hier was dus om een programma te vinden dat mijn niet IP-webcam kan streamen. Bovendien heb ik een ingebouwde webcam, dus "koop een IP-webcam" lijkt me ook niet en al te nuttige reactie. Niettemin bedankt voor het meedenken.

  Hoe dan ook, ik heb een programma gevonden dat je webcam gaan streamen naar http://localhost:8888. Daar kun je dus een livebeeld opvragen van je webcam. Als je poort 8888 open zet op de laptop is het mogelijk om naar het IP via poort 8888 te browsen en daar de livebeelden ook op te vragen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.