Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Meerdere homeplugs?

Anoniem
gertcor
9 antwoorden
 • Hallo!

  Ik heb momenteel een router netwerk met twee kabels en een wireless acces point.

  Id dit te vervangen door één homeplug op de router en drie homeplugs op verschillende plaatsen in huis?

  Of moet er voor elke homeplug in huis ook een aparte homeplug aan de router?

  Ciao, Henk
 • 1 op de router is voldoende…
 • Bedankt voor de snelle reactie! Dus als ik het goed begrijp kan de router m.b.v. DHCP meerdere homeplugs gelijktijdig op verschillend plaatsen in huis bedienen? Zo ongeveer als een wireless router?

  Ik heb in huis verschillende groepen. Is dat nog een probleem? Of moet ik in dat geval toch meerdere homeplugs op de router zetten, dus voor elke groep één ? (Als je begrijpt wat ik bedoel :-)

  Prettige kerstdagen! Henk
 • Nogmaals, 1 op de router is voldoende en werkt als gateway voor alle homeplug clienten in huis. Meerdere groepen is ook geen probleem. Wat wel nog "tegen" kan zitten is een 3 fase huishouding. (mensen die electrisch koken hebben dat veelal) Mogelijk heb je dan op elke fase een gateway (lees: extra plug op de router) nodig.
 • OK, thanx! Dan ga ik een paar setjes bestellen. Kan goed zijn dat ik een 3 phasen huishouding heb. Dat bedoelde ik eigenlijk met "groepen". Desnoods moet ik wat leidingen omschakelen. Wordt puzzelen.

  Misschien werkt een kleine condensator tussen de phasen / groepen ook wel!?

  Bedankt! Henk
 • Je hebt toch wel een goede brandverzekering?
  Als je er geen verstand van hebt begin er dan maar niet aan.

  Alleen als je elektrisch kookt dmv een inductieplaat of een keramische plaat heb je een 3-fasen aansluiting. In de meterkast zit daarvoor dan ook een 3-voudige automaat. En de aansluiting bij dat toestel gaat dan via een volledig bedrade 5 polige perilex stekker/wandcontactdoos.
  Heb je slechts een 1-fase aansluiting, zoals in de meeste woonhuizen, dan kun je toch meerdere groepen hebben meestal 4 of 5 die elk een automaat hebben van 16 Amp. en allemaal dus dezelfde fase. De hoofdzekering achter het verzegelde deksel is dan meestal 35 Amp. In oudere woningen komen ook nog wel smeltveiligheden voor (stoppen in huisvrouwentaal en veel mannen ook) maar in dit verhaal ga ik uit van automaten.
  Dus Belsat weet wat je doet, dus het elektrisch gedeelte.
  M.b.t. de homeplugs is het antwoord van peterkramer voldoende.
 • Hier in Belgie (Ardennen) hebben we geen aardgas. Vrijwel iedereen kookt Elektrisch, een enkeling op flessengas. Mijn elektrische systeem is nog ingewikkelder dan jij beschrijft :-) Ik heb er al een paar keer eerder aan gesleuteld… Maar dit keer zal het sowieso waarschijnlijk niet nodig zijn.

  Dank voor je waarschuwing, ciao, Henk
 • Men heeft niet altijd een 3 fasig net bij elektrisch koken . Wij hebben dit niet ter wij wel een vitro keramische kookplaat hebben en een elektrische oven. Het simpelste om dit te controleren lijkt mij gewoon even naar de meterkast gaan en kijken of je daar een 3fasige automaat ziet of slecht een enkelfasige automaat. Daar kan je dat zeker ergens afleiden. Je kan ook de draden tellen die binnen komen.één fase= (een massa en een lijndraad )en eventueel een groen-gele aarding. Of bij 3-fasig een massa en 3 lijndraden met een eventuele aarding.
 • We hebben hier echt 3 fasen. Compleet met 3 fasen "stopcontact". Anyway, ik heb een setje homeplugs gekocht en het werkt gewoon tussen zolder en woonkamer. Of dat nu over groepen of fasen loopt maakt mij niet meer uit :-)

  Bedankt en Ciao, Henk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.