Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wifi netwerk uitbreiding: Zelfde SSID?

Anoniem
peterkramer
1 antwoord
 • Zojuist heb ik in mijn huis gepoogd het signaal van onze WiFi verbinding te versterken. Niet alle pc's / laptops in huis kunnen namelijk een signaal ontvangen. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van een Apple Airport Extreme, welke ik volgens mij goed heb ingesteld. Het is in ieder geval zo dat enkele laptops, die een aantal verdiepingen van de router staan, nu ook van het draadloze netwerk gebruik kunnen maken.

  Nu heb ik hier echter nog wel een paar (praktische) vragen over:

  1. Op dit moment heb ik de airport dezelfde SSID gegeven als de SSID van de primaire WiFi uitzender. Is dit slim? Op mijn laptop (windows vista) zie ik dan namelijk 2 keer dezelfde SSID voorbij komen, op een andere laptop (windows XP) is dit echter niet het geval.
  Hoe kan dit? Zou het slimmer zijn om de airport een andere SSID te geven dan de primaire wifi?

  2. Op dit moment heeft de airport dus dezelfde SSID. Betekent dit dan ook dan mijn laptop, als ik bijvoorbeeld van de begane grond naar zolder loop, automatisch het sterkere signaal selecteert of dien ik dan alsnog handmatig het andere signaal te selecteren (in achting nemende dat mijn laptop dus 2 netwerken laat zien met hetzelfde SSID en de windows XP laptop dit niet doet).

  3. Is het een bug van Windows Vista dat de OS twee keer hetzelfde netwerk laat zien, waar dat bij Windows XP niet het geval is?

  Bij voorbaat dank voor de hulp!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.