Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Probleem met draadloze printer op router

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo,
  Een vriend van me heeft een probleem en we komen er beiden niet uit. Hij heeft een Canon MP620, draadloos. Deze willen we graag gebruiken via een router Airlive WN-300R. Deze (draadloze) router is aangesloten op een kabelmodem. Met behulp van het installatieprogramma van de printer komen we ver (o.a. wachtwoord / key invoeren e.d., totdat het programma de printer gaat zoeken… kan hem dus niet vinden. Op een ADSL draadloze router werkt hij prima. Ook de instellingen van de Airlive gecontroleerd. MAC filtering staat uit. WPS beveiliging geprobeerd en ook uitgezet. De instellingen van de printer nagekeken, gereset en opnieuw ingesteld. Ik heb er niet heel veel verstand van en kom er dus ook niet meer uit. Iemand een tip?

  Gert
 • Maar heb je ook aan de firewall van de PC/laptop gedacht? Het IP adres van de draadloze alles-in-één inkjetprinter behoort ook in de firewall te worden geconfigureerd. Omdat anders de firewall de netwerkprinter zal blokkeren. Verder kun je de netwerkprinter het beste een statisch IP adres toewijzen, die buiten de IP range ligt van de draadloze router.
 • Bedankt voor je reaktie. Ja de firewall op de laptop heb ik al een keer uitgeschakeld. Dat hielp niets.
  Enig idee hoe ik de printer een statisch IP adres kan geven? En dan buiten de range van de router? (Router heeft 192.168.254.1)
 • [quote:c7e299aa0e="Gert Kr."] Enig idee hoe ik de printer een statisch IP adres kan geven? [/quote:c7e299aa0e] Dat zou in de handleiding van de netwerkprinter behoren te staan.
  [quote:c7e299aa0e="Gert Kr."] En dan buiten de range van de router? (Router heeft 192.168.254.1)[/quote:c7e299aa0e] Met range bedoel ik eigenlijk, die je in het Setup scherm van de router ziet. In mijn router staat daar bijvoorbeeld.

  IP Address Range: 192.168.1.100 to 149

  Dus mijn draadloze printer kan op IP adres 192.168.1.150

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.