Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Welk ADSL modem kun je zelf "cappen" ?

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hallo; ik probeer het nog maar eens met een aangepaste titel.

  Blijkbaar heb ik een "klapperlijn". Nu zoek ik dus een adsl modem waarbij je zelf de snelheid kunt terugschroeven teneinde de stabiliteit te verhogen. Ik vraag dit liever niet aan mijn provider omdat dat dan onomkeerbaar wordt.

  Oorspronkelijke posts hier onder ter verduidelijking.

  Wie heeft de gouden tip??? Henk

  Hallo!

  Ik zit hier in een klein dorp in de Ardennen, 5 - 6 km van de centrale. Ik gebruik een (rode) Philips W/L router - modem met de laatste firmware waarvan de W/L functie is uitgeschakeld.

  Meestal is de verbinding rond de 3000 kbps, vaak valt hij terug naar 800+ en een paar keer per dag valt de verbinding helemaal weg. Na een paar minuten komt de verbinding vanzelf weer terug. Een tweede (zwarte) Philips vertoont hetzelfde verschijnsel.

  Toen ik bij mijn vorige provider klaagde werd ik permanent teruggeschakeld naar 1000 kbps. Dat wil ik liever vermijden. Vandaar dat mijn vraag nu is of er ADSL modems bestaan die "toleranter" zijn. M.a.w. een modem dat niet zo snel terug schakelt of uitvalt.

  Happy New Year! Ciao, Henk[i:8b27bfecf5][/i:8b27bfecf5]
 • Ik heb een AVM Fritz!Box 7170 en hier zit de mogelijkheid in om een linespeed handmatig in te voeren. Ik weet echter niet wat dit doet, heb het zelf nog niet uitgeprobeerd…
 • Hartelijk dank, Leo S.

  Ciao, Henk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.