Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Verbinding Modem / Router; hoe was dat ook weer?

Anoniem
Belsat
5 antwoorden
 • Hallo!

  Ik ben aan 't experimenteren met een Speedtouch 536 modem en een D-Link DI604 Router. Afzonderlijk werken ze prima, maar ik krijg het niet voor elkaar om ze samen te gebruiken. Ik heb ze via de WAN poort met elkaar verbonden.

  Maar ze willen allebei (via de webinterface) mijn internet inloggegevens weten. Ik doe iets fout, maar weet niet (meer) precies wat… Is het misschien dat de ST ook een routerfunctie heeft?

  Hoe los ik dit op??

  Vriendelijke groet, Henk
 • De Speedtouch 536 heeft inderdaad ook een router. Had je daarover de handleiding al gecheckt? Check verder de sticky topic oplossing 2 routers in 1 netwerk. En eventueel deze thread op het whirlpool forum Changing Speedtouch 536 to Bridge mode. Meldt voor alle zekerheid, welke provider je hebt.
 • Bedankt, jolo! Betekent bridge mode in de Speedtouch dat de routerfuctie wordt uitgeschakeld? Dat ik dan de ISP gegevens alleen nog maar in de D-Link router hoef te zetten? Waarbij D-link aangesloten via WAN poort?

  Anderzijds heb ik de D-link misschien helemaal niet nodig als ik de hoofdcomputer op USB aansluit en de rest (via homeplugs en W/L accespoint) via de ethernetpoort. Moet dan de hoofdcomputer altijd aanstaan of werkt de ethernet aansluiting ook onafhankelijk?

  De tweede oplossing zou misschien de elegantste zijn, als het zo werkt… Of toch niet?

  Ciao, Henk
 • [quote:496febc5fe="Belsat"]Betekent bridge mode in de Speedtouch dat de routerfuctie wordt uitgeschakeld?[/quote:496febc5fe] Ja, inderdaad. Enig uitleg staat in deze hyperlink, al gaat het dan wel over een ander Speedtouch modem/router. Ook staat er enig uitleg op Wikipedia Bridge mode.
  [quote:496febc5fe="Belsat"]Dat ik dan de ISP gegevens alleen nog maar in de D-Link router hoef te zetten? [/quote:496febc5fe] Dat zou je voor alle zekerheid moeten checken op de site van je provider.
  [quote:496febc5fe="Belsat"]Anderzijds heb ik de D-link misschien helemaal niet nodig als ik de hoofdcomputer op USB aansluit en de rest (via homeplugs en W/L accespoint) via de ethernetpoort. [/quote:496febc5fe] PC's aansluiten via de USB aansluiting van een modem/router wordt doorgaans afgeraden. Dit wegens de te verwachten driver problemen.
  [quote:496febc5fe="Belsat"]Moet dan de hoofdcomputer altijd aanstaan of werkt de ethernet aansluiting ook onafhankelijk? [/quote:496febc5fe] Die hoeft alleen aan te blijven staan, als andere PC's internet verkrijgen via de hoofdcomputer.
 • Nogmaals dank, jolo. Als ik het goed begrijp kan het met of zonder de D-Link router, maar liever met, vanwege de evt. USB problemen.

  OK, thanx! Ga het vanmiddag proberen. Ciao, Henk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.