Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Verwisseling van router brengt Windows in de war?

Anoniem
Hans.Vosman
4 antwoorden
 • Vandaag liep ik tegen een vreemd probleem aan. Ik had een tijdje terug mijn draadloze router vervangen door een niet draadloos exemplaar omdat ik nauwelijks draadloos gebruik. Nu leek er niks aan de hand, op 2 Windows 7 Ultimate systemen werkt alles ok. Vandaag startte ik een systeem op met Windows 7 Home Premium NL, en die vond enkel een 'onbekend netwerk'. Dit zou nog niet het allerergste zijn geweest, als ik maar in staat was dit aan te passen. In plaats van de blauwe tekst staat er een zwarte tekst zonder link naar het venster om de instelling eventueel te veranderen. Wat gaat hier mis?

  Ik heb als test dus de oude router even teruggeplaatst en gelijk vind dat systeem het goede netwerk terug … Wat betreft de normale instellingen, zou Windows 7 geen verschil in de routers mogen zien. Zover ik heb kunnen nagaan werken ook mijn ander computer (dual boot Media Center 2005 en Vista Home Premium) zonder problemen.
 • als je de melding onbekend netwerk krijgt, gaat het over een draadloze verbinding.
  kennelijk heeft w7 die verbinding dus geactiveerd.
  via netwerkcentrum de draadloze verbinding uitschakelen?
 • Nee, dat is het niet want het betreft een bedraad netwerk. Ik had daarom ook een draadloos netwerk toegevoegd in de hoop dat ik dan wel de locatie op kon geven. Dat was ook niet mogelijk..
 • die melding krijg je alleen maar als je een draadloze verbinding wilt maken. een bedrade verbinding kent geen netwerknaam, die doet het of hij doet het niet.
  wat je zou kunnen doen: apparaatbeheer, de bedrade netwerkadapter selecteren, rechtsklikken en kies: instalatie ongedaan maken.
  vervolgens start je opnieuw op.
  (nb wel gechecked of de kabel nog goed aangesloten zit aan beide einden?)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.