Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Fritzbox en SMC 7908 modem

Anoniem
None
5 antwoorden
 • In mijn meterkast hangt een Fritzbox 7170 daarop gaat 1 utp kabel naar de computer kamer die boven is. Daar wil ik graag verder gaan met een router met wan functies dit zal een oud SMC Voip 7908 BBRA modem zijn met ingebouwde router. Hoe sluit ik dit nu op de juiste manier aan?
  Hoe stel ik dat SMC modem in zodat die alleen als router fungeert ?
 • Ik heb het in je andere topic ook al gevraagd maar geen antwoord gekregen: waarom wil je na je Fritzbox een router plaatsten?
 • De situatie is nu als volgt:

  Meterkast:
  Fritzbox met daarop 2 utp kabels naar de computerkamer
  Fritbox heeft een aangesloten USB Hardeschijf voor backup / muziek

  Computerkamer
  2 Desktop PC's verbonden met UTP Kabel

  Graag wil ik het volgende bereiken in mijn netwerk:

  Fritzbox meterkast daaruit 1 kabel naar boven met daarop een switch of router ( SMC 7908 heb ik nog liggen ? ) En mijn draadloze netwerk uitbreiden.

  Hoe krijg ik dit voor elkaar ?
 • Controleer welk IP-adres de Fritzbox heeft (bijv. 192.168.0.1) en welke IP-adressen de DHCP-server van de Fritzbox uitdeelt (bijv. 192.168.0.100-192.168.0.150). Sluit nu je PC aan op een LAN-poort van de SMC en log in in de setup. Stel nu aan de LAN kant van de SMC een IP-adres in in hetzelfde sub-net als de Fritzbox, maar buiten zijn DHCP-range. Neem bijv. 192.168.0.10. Schakel de DHCP-server van de SMC uit en configureer het draadloze gedeelte van de SMC. Sluit nu 1 van de kabels die vanaf de Fritzbox komen aan op een LAN-poort van de SMC. De SMC zal nu werken als switch / wifi accesspoint voor je netwerk.
 • Hoi, bedankt voor je hulp alles werkt maar wat vreemd is als ik nu op zolder met mijn laptop je ga zitten is het WIFI bereik nog niet optimaal terwijl er 1 verdieping lager de SMC fungeert als switch. Kan dit kloppen?

  Mijn SMC heeft ook nog een usb poort kan ik daar op een all in one printer aansluiten zodat mijn hele netwerk kan printen? Of werkt dit niet? En hoe en waar in het smc modem stel ik dat in!!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.