Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Opnieuw

Anoniem
None
22 antwoorden
  • Al eerder heb ik een vraag gesteld en geen oplossing gekregen. Maar ik ben wel verder gekomen.
    Wat is het probleem. Sinds ik ben verhuisd krijg ik na het starten van mijn pc geen verbinding met het internet. Het (kabel) modem staat op 'normaal'.
    Als ik de netwerkkabel uit de pc trek en weer in de pc stop is er wel verbinding. De provider wil me daarom niet meer helpen omdat tot aan het modem alles goed is.
    Op mijn nieuwe huisadres heb ik een ander modem gekregen. Vermoedelijk is het een instellingenprobleem? De toewijzing van het IP adres staat op automatisch. Mijn platform is XP.
    Graag een reactie.
  • Staat op zowel de router/modem als op de pc de dhcp aan? anders eens vaste Ip adressen toekennen
  • Ik weet al wat meer. Als ik de kabel uit de pc trek en weer terug zet dan heb ik verbinding.
    Start ik op dezefde pc UBUNTU dan heb ik geen problemen. Hoef ik geen kabel uit te trekken of andere trucs uit te halen. Kortom, het moet een instellingen probleem in Windows zijn.
  • Dan onder windows de netwerkkaart driver eens bij werken?
    Onder windows geen software firewall in de weg?
  • Heeft geen enkele invloed. Alles blijft zoals het was. Dus fout. Ik blijf erbij dat het met instellingen te maken heeft. Mede omdat in UBUNTU er niets aan de hand is.
  • probeer eens:
    -start-configuratiescherm-(systeem-hardware)-apparaatbeheer
    - klik rubriek netwerkadapters open
    - selecteer je netkaart
    - klik rechts en kies voor installatie ongedaan maken
    - sluit schermpje netjes af via toepassen en ok
    - herstart de pc, waarna windows de kaart opnieuw en maagdelijk zal installeren.
  • Dat heb ik al een aantal keren gedaan. Heeft helaas niets geholpen.
  • tja, dát wisten we nog niet…..
    maar eh, probeerde je al (misschien ook al) eens een andere kabel?
  • Ik heb de kabel op een laptop geprikt. Gestart en geen enkel probleem. Erg he?
  • Ik wil eens een nieuwe netwerkkaart uitproberen. De huidige zit op het moederbord. Hoe kan ik de ouwe uitschakelen en de nieuwe in gebruik nemen?
  • [quote:5b11b5d880="don bavelaar"]Al eerder heb ik een vraag gesteld en geen oplossing gekregen. Maar ik ben wel verder gekomen.
    Wat is het probleem. Sinds ik ben verhuisd krijg ik na het starten van mijn pc geen verbinding met het internet. Het (kabel) modem staat op 'normaal'.[/quote:5b11b5d880]Wat is het merk/type van het modem? Zijn daarvan nog specifieke problemen bekend? Het lijkt erop dat de lease verlopen blijft. Probeer ipv de kabel losmaken 'ipconfig
    enew' (o.i.d.), programma uitvoeren vanaf de MS-DOS prompt, verder zit er ook een eenvoudige help in 'ipconfig /?' …
  • Het modem is inderdaad een nieuwe, UBEE. Daarvan is de firmware naar een nieuw release gegaan. Het modem staat ook in de juiste mode.
    Ik zal de ipconfig aktie gaan uitvoeren.
  • Nog een wetenswaardigheid: ik heb de computer gestart in Velige Modus met netwerkmogelijkheid. Het werkt vlekkeloos!!!!
    Ik blijf erbij dat het een instellingenprobleem moet zijn.
  • in dat geval moet je dus nagaan wat er allemaal aan programma´s mee opstart als je de pc "normaal" start.
    een van die mee-opstarters moet je dus in de weg zitten.
    bekijk het eens via: start - uitvoeren - typ: msconfig - geef enter - ga tabblad opstarten.
    in beginsel mag je hier alles uitschakelen behalve je virusbeschermer.
  • Alles 1 voor 1 uitgeschakeld en het probleem bleef. Ik zou het niet meer weten.
  • [quote:e70fd01564="don bavelaar"]Sinds ik ben verhuisd krijg ik na het starten van mijn pc geen verbinding met het internet. [/quote:e70fd01564] Om welke provider gaat het? Als je probleem nog steeds hebt, zou je op de site van Microsoft deze Setting up your network kunnen checken. Check voor network troubleshooting ook nog deze drie hyperlinks van Microsoft
    http://support.microsoft.com/kb/308007
    http://support.microsoft.com/kb/313242
    http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/expert
    ussel_05sept19.mspx

    Wijzig eventueel de topictitel, in één die je probleem in het kort beschrijft. Zoals:

    [XP] Geen netwerk verbinding, met ander modem
  • Oke, topictitle gewijzigd.
    Mijn provider is Ziggo. Tot en met het modem is alles in orde. Ik heb de
    links bezocht die je hebt aangegeven maar het wordt niet beter/anders. Het probleem blijft hetzelfde
    Ik kom met de troubleshooting van Microsoft ook niet verder. Zijn er nog meer smaken?
  • Mogelijk dat er bij de eigenschappen van de netwerkkaart een vinkje staat bij "De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te sparen". Dan gaat de netwerkkaart na verloop van tijd in de slaapstand en ontwaakt pas weer bij opnieuw aansluiten of opstarten. In veilige modus is energiebeheer mogelijk niet actief.
  • Nee, dat werkt niet. Kan ook eigenlijk niet omdat op mijn vorige huisadres geen enkel probleem er mee was.
  • [quote:1a6887b156="don bavelaar"]Oke, topictitle gewijzigd. [/quote:1a6887b156] Ik bedoelde eigenlijk de topictitel van je startpost. Want een topictitel wijzigingen van een reactie, zie je niet terug in je topictitel van de startpost.
    [quote:1a6887b156="don bavelaar"]Ik heb de links bezocht die je hebt aangegeven maar het wordt niet beter/anders. [/quote:1a6887b156] Zou je dat in meer details kunnen melden. Dus wat je stap voor stap hebt geprobeerd, en de resultaten ervan. Want door alleen te melden dat het niet werkt, kan ik niet zien waar het precies misgaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord