Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internetverbetering: 802,11N vs Powerline vs Ethernet

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Als 4 jaar heb ik een US robotics router (G) die via een motorolamodem van Ziggo internet Z1 doorgeeft.

  Nu wil ik graag sneller media streamen van de 2e verdieping (PowerMac G5) naar de ps3 beneden. Ook wil ik graag dat het internet boven en beneden minder vaak uitvalt.

  Dit is de situatie zoals die er nu is:

  [img:4f2fd4f297]http://www.fotopocket.nl/fpimages/2010/02/20/112e52a463b94e9661af5471b1867dd0/Internet.jpg[/img:4f2fd4f297]
  (ik hoop dat duidelijk is wat wat is…)

  Nu wil ik graag dat het netwerk
  1, een beter bereik heeft
  2, sneller is

  en dat de 2 tv's boven ook daadwerkelijk tv kunnen ontvangen zou wel een groot voordeel zijn, maar hoeft niet per se.

  Het eerste waar ik zelf aan dacht was het doortrekken van kabels, maar daar was mijn vader niet zo'n fan van (om dat zelf te doen), dus heb ik gekeken hoe duur het zou zijn om het te laten doen, excl. materialen.

  Verder dacht ik aan een powerline-netwerk, waarbij het voordeel is dat het vrij constant is, maar dat je veel adapters moet hebben en de laptop alsnog draadloos aangesproken moet kunnen worden (al lijkt me het niet zo'n groot probleem om dat alsnog met de USR router te blijven doen).

  Natuurlijk zou het ook kunnen om het draadloze deel te upgraden naar de N-standaard, maar de playstation kan geen N ontvangen, en voor mn mac moeten we dan wel bij een Ralink-versie blijven, want die maken drivers voor OS X.

  Dus, wat denken jullie dat het beste is met een budget van ongeveer 100-150 euro?

  Alvast bedankt! :wink:
 • Ok, niemand??

  maar, stel dat ik ervoor zou kiezen om kabels door te laten trekken, welke router zou ik dan kiezen? Zelf zit ik te denken aan een gigabit router met wireless N, maar welk merk of welk model zou ik echt niet weten. Iemand ervaringen misschien?


  BVD :wink:

  [b:66b55fbb63]EDIT[/b:66b55fbb63] Na een hele middag zoeken en vergelijken heb ik de Linksys/Cisco WRT160NL als kandidaat gevonden. Is dat een goede router voor mijn (evt.) nieuwe netwerk?

  Ik ben nogsteeds aan het twijfelen of het wel nodig is om alles door te laten bekabelen, of dat simpelweg een nieuwe router ook zal voldoen (HD streamen naar ps3 wil ik eigenlijk ook wel :P).

  Van powerline denk ik dat het qua prijs/prestaties niet goed te verantwoorden is. Voor 150 euro kan alles bekabeld worden (incl tv :D), maar excl. materialen.

  [u:66b55fbb63]Wat denken jullie?[/u:66b55fbb63] Is het de moeite (en het geld) waard om alles te laten bekabelen, met een nieuwe router, of zou overstappen op N ook al een grote winst opleveren?
 • Heb hier al vanaf dat ie uitkwam die 160N staan met alles draadloos ( 2 PC's op 1e verdieping en laptop beneden)
  1 PC op sweex stikkie op 300Mb N draft de rest op g standaard
  streamt prima van boven naar lappie
  OS win7 en op 1 PC nog XPhome
 • Bedankt voor je reactie! :wink: Ik heb idd ook veel goede ervaringen met die router gevonden op het geweldige interweb :P

  Op dit moment zijn de plannen als volgt:

  Router: Linksys WRT160NL-ew of TP-Lin T:-WR1043ND (ik weet het groot verschil)
  Dan een starterssetje en extra ontvanger van een sweex powerlinekit, en een N-ontvanger voor de laptop. Voor de bovenverdieping dan een switch ertussen.

  Wat denkt men er hier van? :P Goed idee? Of zal het weinig verschil uitmaken met het huidige 54MB klimaat?

  BVD

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.