Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

bandbreedte verdelen, computer attack

Anoniem
Leo S
10 antwoorden
 • Hoi mensen,

  We zitten in ons huis met meerdere mensen op het internet via de zyxel modem/router Zyxel P-2602HW-D1A, er is er helaas 1 die het steeds verpest door alle bandbreedte weg te leechen.

  We zijn al een keer wezen kijken bij hun maar konden geen bijzondere programma's ontdekken die zoveel bandbreedte weg slurpt maar toch als we hun kabel eruit trekken werkt alles als normaal.

  We hadden afspraken maar die komt ie steeds niet na en we kunnen niet hun kabel eruit blijven trekken want dan zitten er nog 2 mensen daar zonder internet.

  Nu heb ik in de router gekeken en deze heeft heel veel mogelijkheden, alleen zitten we zonder boekje dus ik vraag me af of het mogelijk is om hun poort minder bandbreedte toe te wijzen.
  www.rebelshouse.nl/images/sr.jpg
  Heb een screenshot van waar dat zou moeten kunnen erbij gedaan maar geen idee wat ik moet invullen, alleen het ip adres weet ik.

  Ben er ook achter dat zijn computer ook onder attack is volgens de log maar het is zijn computer die bandbreedte weg trekt heb daar ook een foto bij gedaan.
  www.rebelshouse.nl/images/sr.gif

  Als ik world of warcraft speel zit ik altijd onder de 200 ms als hun kabel erin zit schiet ie tot 2500ms en de rest wat hier xboxlive speelt komt dan ook vloekend ze kamer uit.

  Graag hoor ik het van jullie want iedereen loopt gefrustreerd rond hier.
 • Ik zou eerst die PC even (laten) scannen op virussen, spyware en andere rommel. Een PC trekt niet zomaar alle bandbreedte weg, zonder dat je een duidelijke oorzaak kan ontdekken. De aanvallen in de logs van je router duiden er natuurlijk ook op dat er iets mis is met die PC…
 • Dat hadden we ook wel door alleen hun zitten in een ander huis en die gast is te eigenwijs om er wat aan te doen daarom willen we de bandbreedte verdelen zodat wij genoeg hebben.
 • Het lijkt mij beter om ervoor te zorgen dat die computer volledig virusvrij is voordat hij weer op Internet kan. Niet alleen loop je kans op besmetting op andere PC's, veel providers houden ook in de gaten of er virussen en spam verspreid worden en blokkeren dan de Internetverbinding. Je bent dan veel verder van huis…

  Ik zou gewoon de stekker naar die 3 PC eruit trekken. Andere mensen hebben dan weliswaar ook geen verbinding, maar dat is dan misschien wel een extra reden om de persoon te dwingen zijn PC na te laten kijken.
 • dat hebben we al meerdere malen gedaan maar heb nu al een paar keer een waarschuwing van de huurbaas gehad dus helaas ook geen optie meer en we hebben de situatie al uitgelegd maar helaas.

  |Verspreiden naar andere computers zal niet zo snel gebeuren want de firewall van de router staat aan en onze computers zijn wel goed beveiligd, onze enige op het moment is zijn verbinding te knijpen.
 • Dan ben ik bang dat je daar professionelere apparatuur voor nodig hebt. Als het al lukt met je Zyxel routertje kan hij een ander IP-adres instellen en alsnog onbeperkt op Internet… Zoals ik het in je screenshots zie stel je dergelijke regels in op basis van IP-adres namelijk…
 • Je kan Mac adres koppeling doen, als de huurbaas daar tegen is denk ik dat je een ander soort overleg met de huurbaas moet gaan voeren en eventueel de politie en/of mediator erbij halen. Hij beseft nameljk niet de ernst van je "vermoeden" is en al helemaal niet de mogelijke consequenties.
 • ik vind het heel vriendelijk dat jullie reageren en ik bedoel dit niet onrespectvol maar ik heb hier even op het moment niet zoveel aan.

  ik wil gewoon weten wat ik in moet vullen bij de screenshot die ik erbij gelinkt heb en alle andere acties staat daar even buiten.
 • Als ik had geweten wat je daar in moet vullen had ik dat wel gezegd, ik zou zeggen: sla de handleiding er even op na…

  Ik probeer alleen aan te geven dat, als dit uberhaupt kan in jouw router (meestal heb je voor dit soort dingen toch wat professionelere apparatuur nodig), het toch een tijdelijke maatregel zal zijn. Bovendien is het beter om het probleem bij de bron aan te pakken…
 • Ik heb zelf een 63C model, op zich ook zonder handleiding. De handleiding heb ik op het web gevonden maar zoeken op bandwith leverde mij geen bruikbare informatie op :(.

  Jouw router heeft andere firmware want het menu ziet er wat anders uit. Mijn router heeft wel bandwith management, maar de door jou getoonde schermen kan ik niet terugvinden in zowel de handleiding als in mijn router.

  Door MAC adres koppeling kan je voorkomen dat het IP adres gekoppeld blijft aan een computer. Je kan eventueel ook nog een aantal poorten blokkeren. Welke IP adressen je precies in moet vullen, dat weet ik niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.