Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2 routers in 1 netwerk

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb een probleempje..

  Ik heb net een draadloze router/modem aangeschaft: Linksys WAG354G (801.11g), omdat ik graag op mijn mobiel wil internetten via Wifi (en binnenkort voor mijn PC boven).
  We hebben thuis een modem van Wanadoo staan (ondertussen geloof ik nu Live: ADSL Extra 20mb). Nu wil ik gewoon mijn router op mijn netwerk aanksluiten. Alleen elke keer dat ik mijn Linksys router aansluit op het netwerk -op welke manier dan ook- heeft mijn ouders PC geen verbinding meer, en als ik het IP adres van hun router invoer, zodat ik in het config-menu kom, kom ik in het config-menu van mijn Linksys router. De Wanadoo geeft op dat moment gewoon aan dat het verbinding met internet heeft. Wat moet ik doen??


  Mvg.
  Joachim
 • Eerst de LAN-zijde van je Linksys een ander ip-adres geven. Zowel de Linksys als de Wanadoo router hebben hetzelfde ip-adres en dat gaat niet goed in één netwerk. Dus Linksys even loskoppelen, pc er aan en dan inloggen.
 • De wag is ook modem/router, hebt eigenlijk het verkeerde apparaat gekocht! Je kunt de wag wel als 'switch met wireless functie inzetten.

  De wag een vast lan IP geven 192.168.1.150 en de dhcp server daarop uit zetten. Als je nu op de save knop drukt, raak je de verbinding kwijt (immers de dhcp staat nu uit) Maar nu steek je de lan kabel van de router beneden, in een lan poort van de wag. Na een 15 seconden ofzo, krijgt de pc weer IP, maar nu van de router beneden. Dan weer inloggen op de WAG op het nieuwe IP en Wireless op de wag instellen met WPA
 • Met twee routers heb je twee dhcp servers in het netwerk. Deze gaan elkaar in de weg zitten. In de tweede router de dhcp server uitschakelen. De eerste router sluit je aan op een LAN poort van de tweede.
 • [quote:0dacdc3768="peterkramer"]
  De wag een vast lan IP geven 192.168.1.150 [/quote:0dacdc3768]

  Ik krijg het voor geen mogelijkheid voor elkaar om mijn router een ander IP-adres te geven. Die livebox heeft zo'n vage configuratie :?.
 • Je kunt ook de andere router wijzigen. Idem voor dhcp.
 • de livebox kan je weinig instellen (eigen ervaring)

  de wag is van je zelf en dus des te meer

  bij dit topic wordt er een oplossing geboden
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=198087

  je zal zelf in de menu's van de wag naar het betreffende onderdeel moeten zoeken

  de livebox zal je 1 keer in moeten om te kijken wat daar de dhcp range is

  de wag geef je een vast adres buiten deze gevonden range, maar binnen de ip serie

  het submask is 255.255.255.0

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.