Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

WS'08 destop van users terugzetten (meedenkers gezocht)

Anoniem
gerben
1 antwoord
 • Ik wil ervoor gaan zorgen dat de desktops van verschillende users onveranderd blijven. Ik ben op de hoogte van mandatory profiles, maar in combinatie met roaming profiles is dat geen werkende situatie (het liedde er voorheen toe dat een gebruiker niet meer andere rechten kon krijgen, bijvoorbeeld tijdelijke rechten om iets te installeren).

  Wat wij willen (en wat verrekte lastig bleek): kinderen loggen in, werken lekker op de PC, maar veroorzaken ellende door het bureaublad vol te zetten met plaatjes etc.. Dit willen we niet blokkeren, maar het bureaublad moet gewoon na het afmelden niet bewaard worden. Wel moet er af en toe een programma bij komen etc.

  Wat ik net bedacht…
  Stel dat ik in eerste instantie voor de gebruikers een standaard bureaublad instel. Ze krijgen een roaming profile dus staat hun hele startmenu en bureaublad (ook) op de server.
  Bij het afmelden wordt hun bureaublad dus opgeslagen, ook als er 'ongewenste' zaken op staan, zoals een powerpoint presentatie van 1,5 Gb…
  's Avonds, als er niemand op de machine werkt, starten de standar dtaken op zoals backup. Daarbij laat ik een nieuwe taak starten (batch-file).
  In de batchfile 'terugzetten.bat' zet ik:
  robocopy "D:\Beveiligd\BackupDT" "E:\Users\Profiles\Desktop" /MIR /XF *.bak *.tmp /XA:ST /SEC

  Hierbij moet ik alleen nog even nagaan of ik dit voor de verschillende gebruikers apart ga instellen of met een soort %USENAME% variabele ga werken…
  We hebben niet erg veel gebruikers waar dit bij moet gebeuren dus valt dat mee.

  Moet er iets permanent blijven staan, dan kopieer ik het 'nieuwe' bureaublad naar de map BackupDT…

  Klinkt dit logisch of zit ik nu helemaal mis?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.