Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Belking 54G knikkert verbinding eruit

Anoniem
aeonfast
3 antwoorden
  • Goedeavond beste mensen,

    We zijn vandaag opgeleverd door onze nieuwe provider Alice. Op de telefoon na werkt het internet via de modem prima, maar ik heb er altijd een routertje tussen gehad. Voorheen toen we bij Scarlet zaten (max 400kb DL snelheid) had ik altijd netjes verbinding, maar sinds ik vandaag Alice heb en ik ga downloaden (max 1.5MB) knikkkert de router de verbinding eruit, moet ik hem resetten en doet ie het weer, zolang ik niet intensief download. Ik zit wireless btw.

    Kan de router het hevige internetverkeer ineens niet meer aan?
  • Heb je nog hetzelfde modem? Kan een slechte samenwerking zijn tussen modem en router (in het geval van een nieuw modem). Kijk eens naar een firmware update voor het modem.

    Veel routers hebben niet zo'n beste processor aan boord, dat wreekt zich bij veel verbindingen. Kijk nog eens naar de specs van de router of je wat aanwijzingen kunt vinden m.b.t. de mogelijkheden/onmogelijkheden.
  • Je kan ook proberen het kanaal te veranderen in je draadloze router. Het wil wel eens dat er een ander draadloos netwerk op het zelfde kanaal uitzend en dus stoort.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.