Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Kan geen bestanden kopieren vanaf windows 7 pc naar netwerk

Anoniem
ibm_new
2 antwoorden
 • Heb hier thuis een intern netwerk met een server die dient als domeincontroller (dhcp, dns, proxy en emailserver). Aan het netwerk zitten twee pc aangesloten en nog een aantal randapparaten. De pc's waren voorzien van windows xp professional en het draaide zonder problemen.

  Met de komst van windows 7 heb ik op 1 pc windows 7 ultimate geinstalleerd om te kijken hoe compatible windows 7 is met windows 2003 server. De windows 7 pc is keurig aangemeld in het domein en kan met een zwevend profiel inloggen. Het opslaan en het ophalen van het zwevend profiel gaat ook naar behoren. Op zich dus geen ernstige conflicten problemen maar wel een machtigingsprobleem. Ik heb een aantal netwerkmappen van de server die ik gebruik. Het aanmelden e.d. gaat ook naar behoren en het gebruikersaccount van de ingelogde gebruiker wordt toegepast. Het gebruikersaccount heeft ook de nodige permissies om te kijken maken en wijzigen, ingesteld op de server.
  Het maken en verwijderen van mappen op server gaat goed, het knippen of kopieren van bestanden van de server naar windows 7 pc gaat ook goed maar bestanden knippen of kopieren vanaf de windows 7 pc naar server geeft problemen. Zelfs als ik mij aanmeldt als administrator op de window 7 pc heb ik hetzelfde probeem.

  Ik krijg een melding "Geen toegang tot map" (van server) "U dient door de administrator (van de server) gemachtigd te worden om wijzigingen aan deze map te kunnen aanbrengen"

  Het is toch vreemd. OP de andere pc heb ik nog steeds windows xp pro en daar heb ik dit probleem dus niet, ook als ik inlog met dezelfde gebruiker waar ik op de windows 7 pc inlog.

  Het lijkt erop dat het probleem bij de windows 7 pc ligt.

  Herkent iemand dit probleem en/of kan mij helpen om dit machtigingsprobleem op te lossen. Ben al een aantal dagen aan het zoeken naar oplossingen maar nog geen bevedigende oplossing gevonden helaas.

  Mvg,
  Marcel
 • Hi Marcel,

  Heb het zelfde probleem en was al aan het kijken of het aan het account ligt of aan rechten op het netwerk. Ook in de regestry heb ik nog niets kunnen vinden wat het probleem veroorzaakt. Heb jij al een oplossing kunnen vinden?
  gr, lex

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.