Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Krijg geen draadloos netwerk geinstalleerd onder windows 7

Anoniem
jolo
3 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe pc aangeschaft waarop ik draadloos het bestaande thuisnetwerk op wil.
  De specs van de nieuwe pc:
  - GigaByte P55A-UD4 Moederbord
  - i7 860 processor
  - Windows 7 Home Premium

  Als eerste heb ik mijn oude pci netwerk kaart erin gezet maar deze werd helemaal niet gezien … Nu heb ik een Sitecom 300N Wireless USB Adapter WL-352v3 aangeschaft maar ook deze lukt mij niet om te installeren.

  Ik stop hem in de USB, en krijg de melding "stuurprogramma zoeken " even nog iets over windows online zoeken ofz en daarna de melding stuurprogramma installeren………. en hier blijft het hangen, hij komt wel gelijk bij apparaatbeheer te staan maar het venster "stuurprogramma installeren" wil niet weg en blijft in beeld. Ik kan dit wel handmatig stoppen door op het kruis te drukken anders blijf het er gewoon een uur staan.

  Maar werken doet het dus niet……. de pc even bedraad aangesloten om op internet de nieuwste driver bij sitecom te halen ( idd voor w7). Ook via dat setup programma de drivers geinstalleerd. In Apparaatbeheer staat dat het apparaat correct werkt maar niet dus. Bijwerken van de drivers heeft geen zin want windows geeft aan dat je nieuwste drivers zijn geinstalleerd.
  Bij afsluiten van de pc blijft hij hangen op het scherm "de pc is bezig met afsluiten" hier blijft het op todat ik de usb adapter verwijderd maar dan wordt ik getrakteert op een blauw scherm met memorydump.
  Als de computer daarna weer opstart met de adapter ingeplugd krijg ik na het windows logo een zwart scherm met alleen mijn muis zichtbaar unplug ik echter de adapter dan krijg ik mijn gewone scherm pas te zien.

  Bij opstarten zonder de usb-adapter dan is er niets aan de hand. maar ja geen netwerk….. :(

  Ik hoop echt dat iemand mij hier mee kan helpen want ik moet deze nieuwe pc toch draadloos kunnen laten werken…….

  Bij voorbaat dank
  Ootjuh


  PS Ik heb de adapter op mijn andere pc (windows 7 ultimate) in het netwerk geprobeerd en daar werkte hij binnen 10 seconden dus met de usb-adapter is niets mis …
 • Chipsetdrivers moederbord vernieuwen?
 • en als het om usb-apparaten gaat: installeren gaat vrijwel altijd mis als het ding inplugt alvorens je de software hebt geïnstalleerd.
  zal ongetwijfeld ook zo in de installatiehandleiding staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.