Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

beperkte verbindingsmogelijkheden

Anoniem
peterkramer
3 antwoorden
 • beste lezers,

  ik ben laatst van windows XP naar windows 7 over gegaan. Allemaal leuk en aardig maar mij netwerkkaart was zo oud dat windows 7 er niks mee kon. Geen probleem zou je denken, ik koop een usb adapter. Heb ik gedaan en ook daar ging de installatie prima. Gelijk werd het netwerk gevonden en probeerde er verbinding mee te maken. Wilde niet. heb honderd keer het goede antwoord gegeven maar geen van alle keren kreeg ik verbinding.
  Nu heb ik de utility geopend en ben ik daar instellingen gaan aanpassen. Het draadloos netwerk is met drie "dingen" beveiligd. Een gewoon password, met een WEP-key en ook een MAC-key. Ik heb de WEP-key gewoon kunnen invullen en bij den Direct Link Setup heb ik mijn MAC-key ingevuld met een timeout van 60 sec. Het gewone password kan ik nergens invullen. Ik ben nu wel connected maar heb beperkte verbindingsmogelijkheden. Suggesties??

  Mvg Damman
 • Je zult eerst met een bedraade aansluiting de router moeten aanpassen. Als MAC namelijk aanstaat, zul je wel eerst het nieuwe MAC adres aan het filter moeten toevoegen. Maar dat gezegt, je kunt beter (makkelijker) in de router het MAC filter uitzetten en de beveilging naar WPA(2) zetten.
 • oke maar er zijn al twee mac-adressen
  1ntje was voor mijn vaders pc en de ander heb ik in gebruik
  dus ik moet of een nieuwe mad-key aanmaken of een andere security opdoen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.