Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ISRA punt

Anoniem
None
4 antwoorden
 • goedendag.

  omdat ik al lange tijd problemen heb met mijn ADSL verbinding ben ik van plan de splitter en modem vlak naast het ISRA punt te hangen. Dit aangezien de vorige bewoners de telefoonkabels overal kriskras door het huis hebben laten lopen, de splitter zit in de garage, ong. 30m van de hoofdaansluting af, vervolgens nog ong. 10m naar de modem.

  Omdat me dit niet echt goed lijkt voor de snelheid/stabiliteit voor de verbinding, ben ik van plan dit aan te pakken.

  Toen ik het aanlsuitpunt open haalde zag ik tot mijn verbazing dat slechts 2 aders waren aangesloten. Nu is mijn vraag: Is het beter alle 4 de aders aan te sluiten? En wat gebeurd er als ik een telefoon aansluit op een van de andere lijnen? Staat KPN dan op de stoep? (er komen 5/10 lijnen binnen???)

  [img:d1e0caa662]http://img27.imageshack.us/img27/4715/img1709f.jpg[/img:d1e0caa662]
 • Nee, je heb maar 2 draadjes nodig. Dus je koppelt die huidige twee los en dan met een nieuwe 2 draad naar de line van de splitter. Al je telefoon aansluitingen moeten ook door de tel aansluiting van de splitter lopen.
 • [quote:2bc3f89834="peterkramer"]Nee, je heb maar 2 draadjes nodig. Dus je koppelt die huidige twee los en dan met een nieuwe 2 draad naar de line van de splitter. Al je telefoon aansluitingen moeten ook door de tel aansluiting van de splitter lopen.[/quote:2bc3f89834]

  oke, waar zijn de andere 2 voor? Heb niet echt opgelet tijdens elektro.
 • Die andere twee werden vroeger gebruikt om een gesprek naar een ander toestel door te kunnen schakelen. (pulse toestellen)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.