Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Vista verbind wel met netwerk (?), maar niet met internet!

Anoniem
Dinges24
13 antwoorden
 • beste leden en andere lezers

  Vandaag heb ik de nieuwe TP-link router geinstalleerd, en via powerline (sweex) internet gedeeld door het huis. Ik heb verbinding op de computer (vista) die direct met de router is verbonden, op de laptop (vista, draadloos), en op de mac (ook powerline).

  Nu wil ik de PC van mijn broertje verbinden, maar daar beginnen de problemen.

  Hij verbind namelijk wel met het netwerk ("onbekend netwerk";), maar niet met het internet!

  Ik heb al geprobeerd om verbinding te maken in de veilige modus met netwerkmogelijkheden, natuurlijk de diagnostische info gedraaid, ipconfig /flushdns, /release en /renew, maar allemaal ZONDER RESULTAAT :(.

  Er zijn nogal wat topics die ik heb gevonden met google, maar geen die echt overeenkomt met mijn probleem (en geen op CT!), dus vandaar dat ik het vraag…

  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

  mvg (en nog fijne paasdagen!)

  Dinges
 • Om de powerline uit te sluiten, zou ik even met een utp kabel naar de router proberen. En als dat wel werkt (dus het ligt niet aan de pc), de powerline adapter voor de betreffende computer, in een ander stopcontact proberen.
 • Omdat het een onbekend netwerk is en dus eng is, mag je niet met het internet verbinding maken wat stel je voor!

  Je moet even van je netwerk een thuisnetwerk maken:

  Navigeer naar het netwerkcentrum.Daar kan je het netwerktype wijzigen.

  OP dit plaatje : http://www.directionsonmicrosoft.com/sample/DOMIS/update/2006/09sep/0906wnrfe_illo2.jpg moet je dan op customize (rechts , ongeveer halverwege klikken)

  Succes!
 • [quote:a415db871f="peterkramer"]Om de powerline uit te sluiten, zou ik even met een utp kabel naar de router proberen. En als dat wel werkt (dus het ligt niet aan de pc), de powerline adapter voor de betreffende computer, in een ander stopcontact proberen.[/quote:a415db871f]
  Omdat het nogal een probleem kan worden met weggewerkte kabeltjes enzo, heb ik de powerline adapters bij mij (werkende mac) en broertje omgewisseld. Bij mij werkt het nogsteeds, bij de vista nogsteeds niet.

  [quote:a415db871f="blackhawkdesign"]Omdat het een onbekend netwerk is en dus eng is, mag je niet met het internet verbinding maken wat stel je voor!

  Je moet even van je netwerk een thuisnetwerk maken:

  Navigeer naar het netwerkcentrum.Daar kan je het netwerktype wijzigen.

  OP dit plaatje : http://www.directionsonmicrosoft.com/sample/DOMIS/update/2006/09sep/0906wnrfe_illo2.jpg moet je dan op customize (rechts , ongeveer halverwege klikken) [/quote:a415db871f]

  Je bedoelt van openbaar een particulier netwerk maken?
  Ook dat werkte niet (had ik gisteren ook al gedaan, niet vermeld, sorry :oops:).

  Ik denk wel dat het daar iets mee te maken heeft, want als ik met die GEWELDIGE probleemoplosser opnieuw wil instellen krijg ik weer openbaar.

  Ik ga nog even een beetje met werkgroepen klojo"en (http://forums.techarena.in/windows-vista-network/696413.htm), maar als iemand de goude tip heeft: heel graag!!!!


  Overigens is de adapter een Marvell Yukon, als iemand het daarvan moet weten, maar het ligt echt aan vista denk ik.

  [i:a415db871f]Failure is not an option. It comes standard with any windows.[/i:a415db871f] :D

  IIG heel erg bedankt beide!

  mvg

  Dinges
 • Het omwisselen van de twee adapters vertelt ons dus dat het niet aan de powerline adapter ligt, maar zegt nog niets over het gebruikte stopcontact bij de computer waar het niet werkt. Gebruik een stopcontact direct uit de muur voor de powerline, dus niet via een verlengdoos.

  Desnoods zet je de betreffende pc even op de plek van de wel werkende pc/mac. Zo kom je er achter of het boven aan het stopcontact ligt.
 • UPDATE

  Er zit schot in de zaak :)

  Ik heb in opdrachtpromp de volgende commando's uitgevoerd

  [code:1:b21541f8aa]ipconfig /flushdns
  ipconfig /release [/code:1:b21541f8aa]

  Daar ging het gisteren verkeerd: hij kon niet releasen. Nu ging dat wel.

  [code:1:b21541f8aa]ipconfig /renew[/code:1:b21541f8aa]

  Daar gaat het nu fout: Hij geeft aan:

  [code:1:b21541f8aa]Windows IP-configuratie
  Er is een fout opgetreden bij het vernieuwen van de volgende interface: LAN-verbinding.
  Kan geen contact met de DHCP-server maken. Aanvraag is verlopen.
  [/code:1:b21541f8aa]

  bij eigenschappen geeft hij ook aan dat er geen standaardgateway of DNS is….

  Hij kan nu ook geen andere computers in het lokale netwerk meer vinden…

  Ik roep allemaal maar dingen :P Ik hoop dat het een aanwijzing kan zijn voor de helpenden onder u :roll:


  bvd

  dinges
 • [quote:15793d0cfe="peterkramer"]Het omwisselen van de twee adapters vertelt ons dus dat het niet aan de powerline adapter ligt, maar zegt nog niets over het gebruikte stopcontact bij de computer waar het niet werkt. Gebruik een stopcontact direct uit de muur voor de powerline, dus niet via een verlengdoos.

  Desnoods zet je de betreffende pc even op de plek van de wel werkende pc/mac. Zo kom je er achter of het boven aan het stopcontact ligt.[/quote:15793d0cfe]

  Gedaan. Ook dat werkt niet.

  Ik denk dat de computer geen (geldig) IP/gateway/DNS adres krijgt, en daardoor niet verbonden is.

  Kan dat kloppen??
 • Mijn volgende stap zou zijn, ander netwerkkaartje plaatsen. Als je dan wel verbinding krijgt kun je eventueel nog naar drivers voor het eerste kaartje kijken. Ook kan een scan met mbam geen kwaad. (google maar op mbam) Download en run via veilige modus met netwerkondersteuning. (moet je wel een werkende internet verbinding hebben natuurlijk)
 • Ik heb geen andere losse netwerkkaart :(

  Ik heb malwarebytes toevallig gisteren net gedraait, geen resultaat (wel in gewone modus…)

  Overigens, misschien goed om te melden:

  Vroeger kon ik met draadloos G wel verbinding maken. Verder heb ik (maar ik sta niet voor mn broertje in :P) niet met de instellingen lopen klooien….

  De netwerkkaart is Gigabit, Marvell Yukon, en zit ingebouwd op een Abit AN52S.. De chipset is een nForce, en hier zeggen ze dat de TS daar de nForce driver moet installeren, maar bij de drivereigenschappen bij mij staat de marvell yukon. Moet ik de huidige verwijderen en die van abit (als ik die kan vinden, abit is failliet…) installeren, of zal dat geen effect hebben????
 • [quote:b6a06455d7="Dinges24"]abit is failliet.[/quote:b6a06455d7] Is dat zo? http://tweakers.net/nieuws/57377/abit-sluit-zijn-deuren-op-31-december-update.html De Abit AN52S drivers staan op http://www.abit.com.tw/page/no/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=AN52S&fMTYPE=Socket%20AM2&pPRODINFO=Driver
 • Fijn!!!
  Ik had wel het normale bericht, maar niet de update op tweakers gelezen… Toen ik gisteren naar abit.com ging kwam ik ook op een "leeg" domein (reclame…), dus dacht ik dat er echt niets meer was.

  Ik ga even naar de drivers zoeken op die site. Thanks :wink:
 • Ik kwam zelf met het idee om een LiveCD van Linux te draaien, en te kijken of ik dan wel verbinding kreeg (ik weet niet of dit uitsluitsel geeft over de oorzaak, maar in ieder geval:), het was niet zo. Ook bij het draaien van GOS en JoliCloud (die had ik nog liggen) krijg ik geen verbinding.

  Ik ben nu bezig met het opnieuw installeren van de driver (het zou altijd kunnen), maar ik begin meer te twijfelen: ligt het wel aan vista???

  In ieder geval bedankt voor alle hulp ;)

  UPDATE:
  Nieuwe driver geinstalleerd: geen verschil :)

  UPDATE 2:
  Computer rechtstreeks aan router aangesloten (toch maar): nogsteeds geen verbinding.

  Laptop (XP) aan powerline gehangen: meteen verbinding!!!

  Het is dus wel degelijk iets met vista, of met de computer zelf. Maar hoe dit op te lossen????
 • In herhaling… nieuw netwerkkaartje in de pc zetten..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.