Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Zyxel en Linksys samen gebruiken

Anoniem
andre@home
9 antwoorden
 • Een kennis van mij heeft een abonnement bij Telfort. Hij heeft een zyxel 2602 H-61c modem/router, die wireless niet ondersteund. Nu heeft hij een laptop gekocht en wil hij graag wireless met de laptop werken. Ik had nog een Linksys modem liggen de WAG54G. Deze via een lan poort op de Zyxel aangesloten en op de laptop heeft hij nu draadloze verbinding met internet. Dat werkt prima. Op de bedraade pc heeft hij zijn printer aangesloten. Nu wil hij ook via de laptop kunnen printen. Als ik nu ga zoeken naar een printer wordt er niets gevonden. Ook de andere pc is niet te vinden. Ik heb begrepen dat je de linksys als switch moet instellen. Weet iemand hoe de instellingen geregeld moeten worden zodat alles werkt?
 • Staat op de pc bestands- en printerdeling wel aan? En is de printer geshared?
 • Ja beiden staan gewoon aan. Bestanden mogen gedeeld worden en uiteraard de printer ook.
 • Meestal zit er een software firewall in de weg. Die dus instellen zodat bestands en printerdeling mogelijk is.
 • Zet de uitkomst van ipconfig /all
  (via start uitvoeren, typ dan cmd en dan ipconfig /all in de dos box)

  maar eens hier neer als je werkt via:

  1. zyxel 2602 H-61c modem/router,

  2. de WAG54G.

  Wellicht zijn er 2 dhcp's actief dus 2 sub ip reeksen en dan gaat die printer nooit werken…

  De WAG54G gebruik je als switch door alleen de LAN poorten te gebruiken, WAN blijft ongebruikt. Geef hem zelf een ip nr ver van de gateway (zyxel 2602 H-61c), dus zit die laatste bij op 192.168.1.1 dan zet je de WAG54G op 192.168.1.200 bijvoorbeeld.

  LA=LAN
 • Ok, ik zal dat even proberen als ik bij hem ben. Bedankt voor het meedenken!
 • De WAG54G is ALLEEN een accespoint, daar draait dus [b:91d95a4a13]geen[/b:91d95a4a13] router (NAT) en of dhcp server op. Software firewall ligt hier meer voor de hand is mijn gevoel.

  [b:91d95a4a13](edit) [/b:91d95a4a13]Oeps.. een edit aan mijzelf.. las eerst even niet goed. De WAG54G is uiteraard een adsl modem/router en geen puur accespoint, dat is de WAP54G

  De ts moet dus het eerder gegeven advies opvolgen en de dhcp server op de wag uitzetten en deze een vast ip geven binnen het subnet van zijn modem, maar buiten de dhcp pool van het modem. De WAG moet daarna verbonden worden via een lan poort naar lan poort (het rj11 wan puntje past en werkt zowiezo niet in deze) [b:91d95a4a13](/edit)[/b:91d95a4a13]
 • Zo krijgen we het forum wel vol…… :oops:
  (je kunt het edit knopje ook gebruiken om alles weg te halen als je er achter komt dat het advies al gegeven was… kan immers gebeuren…)
 • ach andre, er is nog wel een paar kb ruimte op server.. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.