Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Na verhuizing geen internet meer

Anoniem
Ger
7 antwoorden
  • De situatie is als volgt:
      [*:4a58e6703c]Vroeger hadden we internet via Telfort, kwam binnen via de KPN-lijn, naar de modem en vandaaruit naar de router. Onze 2 laptops pikten daaruit het signaal met de draadloze netwerkkaart. [*:4a58e6703c]Paar weken terug zijn we verhuisd. Nu hebben we internet via Ziggo, komt binnen via de kabel naar een breedbandversterker, naar de modem en vandaaruit naar dezelfde router die we al hadden. Dit moest geactiveerd worden, wat we via laptop 1 gedaan hebben. Dat gaat door het opvragen van een bepaalde pagina en wat stappen doorlopen. Voor zover ik begrijp heeft dit alleen effect gehad op de instellingen van het modem en eventueel wat dingen bij Ziggo zelf. Bij mijn weten niets op de laptop dus. [*:4a58e6703c]Op laptop 1 werkt het allemaal perfect. Laptop 2 vind nu wel het netwerk, maakt ook gewoon verbinding met het netwerk zonder problemen. Aan het netwerk is immers ook niets veranderd volgens mij. Laptop 2 verdomd het echter om internet op te gaan. [*:4a58e6703c]Het betreft een standaard fabriekslaptop zonder poespas of eigen aanpassingen van Packard Bell, zo'n 3-4 jaar oud. Windows XP Pro SP3, browser Fx3 of IE8 maakt geen verschil.[/list:o:4a58e6703c]Heeft iemand een idee waar het aan kan liggen dat die laptop niet op internet komt, terwijl er wel verbinding is met het netwerk? Ik zou namelijk verwachten dat als je verbinding hebt met het netwerk en het netwerk heeft verbinding met internet, dat je dan zonder problemen internet op moet kunnen.
  • Welk IP-adres krijgen de laptops? Staat je router i.v.m. de vroegere situatie mogelijk niet als router maar als AP ingesteld?
  • [quote:b577670418="Hans60"]Welk IP-adres krijgen de laptops?[/quote:b577670418]Dat ga ik na vanavond.
    [quote:b577670418="Hans60"]Staat je router i.v.m. de vroegere situatie mogelijk niet als router maar als AP ingesteld?[/quote:b577670418]Geen idee… Wat bedoel je met "AP" en hoe controleer ik dat? Overigens heb ik aan de router niets gedaan.
  • heb je alles wel even uitgezet en daarna op de goede volgorde weer aangezet

    zowel modem als router als laptop( s) en of computer( s) uit

    modem volledig laten opstarten
    router volledig laten opstarten
    hierna pas de laptop( s) en computer( s) aan
  • [quote:1015aad886="Ger"][quote:1015aad886="Hans60"]Welk IP-adres krijgen de laptops?[/quote:1015aad886]Dat ga ik na vanavond.[/quote:1015aad886]Gedaan, dat is 192.168.1.101 voor de "foute" laptop en 84.24.xx.xx voor de "goede" laptop.

    @sjouwer: Jep, diverse keren…
  • Dat 84. adres is een internet IP. Het lijkt er dus op dat het modem in bridgemode staat. Je zult in de setup moeten kijken om dat om tezetten naar router in NAT mode.
    (edit) het ziggo modem staat natuurlijk altijd in bridge mode.. je moet het dus in de router zoeken, zie volgende(/edit)

    Andere optie is: In de oude situatie stond de router niet als router, maar als accespoint / switch ingesteld met vast ip en werd de wan poort niet gebruikt. In de nieuwe ziggo situatie moet de router als router werken. Reset de router naar fabrieks instelling en stel 'm opnieuw in. De wan poort aansluiten op het ziggo modem en deze eerst even uitzetten voordat je de router weer aansluit)

    nb: dit laatste verklaard ook waarom de laptop nu dat internet ip krijgt.
  • [quote:84539f8ebb="Ger"][quote:84539f8ebb="Hans60"]Welk IP-adres krijgen de laptops?[/quote:84539f8ebb]Dat ga ik na vanavond.
    [quote:84539f8ebb="Hans60"]Staat je router i.v.m. de vroegere situatie mogelijk niet als router maar als AP ingesteld?[/quote:84539f8ebb]Geen idee… Wat bedoel je met "AP" en hoe controleer ik dat? Overigens heb ik aan de router niets gedaan.[/quote:84539f8ebb]

    AP=Access Point
    Voor verder antwoord: zie de post van peterkramer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.