Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkbrug tussen dongel en PC (in xp)

Anoniem
peterkramer
3 antwoorden
 • Hallo,
  Over een aantal weken gaan we met een aantal mensen op kamp op erkemederstrand in Flevoland. Als internetvoorziening is er een dongel van kpn (Option iCON 401) met onbeperkt dataverkeer geregeld. Deze kan in iedergeval 1 laptop met xp van internet voorzien. Graag wil ik met een netwerkbrug het internet ook beschikbaar maken op andere laptop(s). Ik heb de beschikking over een switch, maar 1 pc zou al mooi zijn. Ik heb eigenlijk 2 vragen;

  Hoe maak ik een goede netwerk verbinding tussen een xp-bak en W7? Ik krijg gelijk de melding van een IP adres conflict tussen beide.

  Is het mogelijk om de software van Option ook te laten draaien op W7 Home Premium x64?

  Mvg,
  Dylan.
 • Je moet ook geen netwerk brug inschakelen, maar ICS
  Als je inmiddels een brug hebt, verwijder deze.

  Dan de kabel in de lan poort van de switch van de xp bak en zorg dat je internet via de dongel werkt. Dan rechts klikken op de lan verbinding en verbinding delen inschakelen en dat iedereen die verbinding mag gebruiken (2 vinkjes). Je krijgt dan een melding over Het IP adres 192.168.0.1 dat aan deze adapter wordt toegekend.

  Je kunt ook alvast dat genoemde IP vast invoeren / gateway leeg laten / DNS die van de kpn dongel (dus even met een cmd box ipconfig /all en de dns van de dongel overnemen). dan op delen zetten. De XP DHCP service (server) wordt dan automatisch gestart en na een paar tellen moet de WIN7 machine via de switch, internet hebben.

  Je kunt de WIN7 lan verbinding ook vast IP geven. 192.168.0.2 / gateway 192.168.0.1 / dns 192.168.0.1 en die van de kpn als tweede er bij.

  voor elke volgende pc op de switch het ip met 1 omhoog, dus 3 ipv 2 enz. de rest blijft hetzelfde
 • [quote:976482a243="peterkramer"]Je moet ook geen netwerk brug inschakelen, maar ICS
  Als je inmiddels een brug hebt, verwijder deze.

  Dan de kabel in de lan poort van de switch van de xp bak en zorg dat je internet via de dongel werkt. Dan rechts klikken op de lan verbinding en verbinding delen inschakelen en dat iedereen die verbinding mag gebruiken (2 vinkjes). Je krijgt dan een melding over Het IP adres 192.168.0.1 dat aan deze adapter wordt toegekend……….[/quote:976482a243]Als je via een wifi dat als gateway …. ook 192.168.0.1 heeft… dan krijg je onder XP een foutmelding…. (logisch…)

  Onder XP is er dan voor ICS geen optie om dat zo 1-2-3 te veranderen, handmatig op 192.168.1.1 lukte me niet, dan is blijkbaar ICS een te simpele NAT functie, met een Linux systeem bleek het een fluiotje van een cent…. Of heb ik mogelijk iets over het hoofd gezien?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.